E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Veselības ekspresis 29.aprīlī devās uz Skulti!

Piektdien, 29.aprīlī, plkst.12.20 no Rīgas uz Skulti un atpakaļ uz Rīgu devās AS „Pasažieru vilciens” un Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Veselības ekspresis, kurā topošie ārsti un veselības aprūpes speciālisti veica dažādas veselības pārbaudes vilciena pasažieriem un sniedza veselīga uztura padomus. 

Pasažieriem bija iespēja veikt dažādas veselības pārbaudes – izmērīt asinsspiedienu un skābekļa daudzumu asinīs, stresa un miegainības līmeni, kā arī noteikt ķermeņa masas indeksu un ķermeņa tauku, muskuļu, kaulu un ūdens proporcijas. Šoreiz Veselības ekspreša galvenā tēma bija veselīgs uzturs, tāpēc studenti stāstīja, kā mēs ikdienā varam ieviest veselīgas ēšanas principus. Tāpat arī vilcienā bija iespēja piedalīties atraktīvā spēlē un pārbaudīt savas zināšanas par augļu un dārzeņu uzturvērtību, bet RSU Komunikācijas fakultātes studenti piedāvāja iespēju nofotografēties īpašā fotosalonā.

RSU studiju programmu “Uzturs” un “Uzturzinātne” vadītāja dietoloģe Lolita Vija Neimane uzsver: “Pareizs, sabalansēts uzturs ir viens no veselības stūrakmeņiem un bieži vien pietiek tikai nedaudz mainīt ēšanas paradumus, lai uzlabotos pašsajūta. Mūsdienās pieaug saslimšanu skaits, kas tiešā veidā saistītas ar nepareiza uztura izvēli, aptaukošanās jau kļuvusi par epidēmiju, no kuras cieš visi sabiedrības slāņi. Ir daži vienkārši pamatprincipi, ko varam darīt savas veselības labā ikdienā, piemēram, vairāk dzert ūdeni, ēst dārzeņus, mazāk lietot uzturā pusfabrikātus, cukuru un sāli. Tagad, tuvojoties vasarai, kad augļi, dārzeņi un zaļumi būs vieglāk pieejami, ir labs laiks ieviest ikdienā veselīga uztura paradumus.

 

„Sadarbībā ar RSU rīkotie, nu jau par tradīciju kļuvušie, Veselības ekspreši ir labākais piemērs, kā pasažieriem piedāvāt interesanti un lietderīgi izmantot ceļā pavadīto laiku”  stāsta AS „Pasažieru vilciens” Pārdošanas un mārketinga daļas vadītājs Renārs Gulbis.

 

Lūdzu, uzgaidiet