E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību tam, ka cīņa ar vilcienu ir bezjēdzīga un nelīdzvērtīga, tiek uzsākta sociāla kampaņa par drošu dzelzceļa šķērsošanu un rīcību dzelzceļa tuvumā.

Kampaņas ietvaros atgādinām, ka

dzelzceļu drīkst šķērsot tikai tam paredzētajās vietās, ievērojot drošības principus un pārliecinoties, ka netuvojas vilciens.

"Negadījumi uz sliedēm bieži vien notiek nevis nezināšanas, bet gan pašpārliecinātības dēļ. Cīņa ar vilcienu nav ne gudra, ne līdzvērtīga, ne vajadzīga – tajā uzvarētājs ir skaidrs jau no paša sākuma – tas ir vilciens. Tāpēc aicinu gan mūsu esošos, gan topošos pasažierus būt atbildīgiem par savu veselību un dzīvību un nebūt pārgalvīgiem sliežu tuvumā,” aicina AS “Pasažieru vilciens" valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.

Ik gadu, neievērojot vai ignorējot drošības noteikumus, iet bojā vai tiek ievainoti vairāki desmiti cilvēku. Šī gada pirmajos piecos mēnešos Latvijā uz dzelzceļa jau notikuši 10 negadījumu, kuros bojā gājuši septiņi cilvēki, bet traumēti trīs. Tikmēr pērn Latvijā kopumā reģistrēti 30 negadījumu dzelzceļa satiksmē, kuros cieta 32 cilvēki, no tiem 23 gāja bojā.

Drošības kampaņu īsteno VAS "Latvijas dzelzceļš" sadarbībā ar "Valsts policiju" un AS "Pasažieru vilciens".

06.2018.

Lūdzu, uzgaidiet