E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

15.jūlijā uz Sloku dosies Veselības ekspresis

Šo piektdien, 15. jūlijā, plkst.10.23 no Rīgas uz Sloku un atpakaļ plkst.11.49 no Slokas uz Rīgu dosies Veselības ekspresis, kurā Rīgas Stradiņa universitātes topošie ārsti un veselības aprūpes speciālisti veiks dažādas veselības pārbaudes vilciena pasažieriem un informēs par sauļošanās ietekmi uz ādas veselību.

Pašlaik, kad daudzi cilvēki bauda atvaļinājumu un atpūtu pie dabas, aktuāls jautājums ir sauļošanās un ar to saistītie riski, tāpēc šoreiz Veselības ekspreša galvenā tēma būs ādas veselība - RSU un Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studenti stāstīs par sauļošanās ieradumu saistību ar ādas slimībām, par ādas vēža rašanos, tā diagnostiku un profilaksi.

 Šajā Veselības ekspresī pasažierus konsultēs un dermatoskopiju veiks arī īpaši pieaicināts viesis - Lāzerplastikas klīnikas dermatologs.

Lāzerplastikas klīnikas dermatoloģe Anna Bērziņa atzīst: “Valda stereotips, ka sauļošanās nāk tikai par labu cilvēka organismam, taču iespējamas arī nepatīkamas, negatīvas sekas. Latvijas iedzīvotāji gaišās ādas krāsas dēļ ir ādas audzēju attīstības riska grupā. Lai novērstu saslimstību un mirstību no ādas audzējiem, galvenā loma ir profilaktiskajiem pasākumiem un agrīnai diagnostikai, kas ievērojami palielina veiksmīgas izārstēšanās iespēju.

Statistika liecina, ka ādas vēzis pēdējo gadu laikā Latvijā ir pirmajā vietā starp visām onkoloģiskajām saslimšanām. “Daudziem vēža veidiem joprojām nav zināms, kas tos izraisa, taču par ādas vēzi viss ir skaidrs – jāizvairās, cik vien iespējams, no ultravioletā starojuma: no ilgas atrašanās saulē, īpaši no saules apdeguma, un sauļošanās solārijā. Ādas vēzis ir piesaistāms pie tiem audzējiem, kuru risku katrs no mums var mazināt, jo ādas vēža risks ir proporcionāls dzīves laikā uzkrātajam ultravioletajam starojumam”, uzsver RSU Medicīnas fakultātes Infektoloģijas un dermatoloģijas katedras asistents un biedrības “Dermatologi pret ādas vēzi” valdes priekšsēdētājs Raimonds Karls. “Savlaicīgi diagnosticētas ādas vēža bīstamākās formas – melanomas – ārstēšana ir ļoti veiksmīga. Ja to atklāj agrīnā stadijā, izārstē 90 % gadījumu”, informē ārsts.

 

„Mums ir izveidojusies ļoti veiksmīga sadarbība ar Rīgas Stradiņa universitāti. Mums liels prieks, ka topošie ārsti spēj draudzīgā veidā uzrunāt mūsu pasažierus un piedāvāt viņiem jaunas zināšanas. Sociālajos tīklos saņemam daudz pozitīvas atsauksmes par šo akciju, kā arī ir tādi pasažieri, kas īpaši gaida šos eksprešus un cenšas izmantot šo piedāvājumu”, tā AS „Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Andris Lubāns.

Lūdzu, uzgaidiet