E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Dzejas rupors 24. martā

Pasaules dzejas dienas ietvaros 24. martā notiks īpaša radošās grupas “Dzejas Rupors” dalībnieku performance “Dzejas Rupors.LIVE /// Saiet Sliedēs” AS “Pasažieru vilciens” lasītavas vilcienā.

Lasītavas vilciens 24. martā kursēs maršrutos:

Rīga (12.30) - Sigulda (13.44);

Sigulda (14.02) - Rīga (15.13).

“Dzejas Rupors.LIVE /// Saiet Sliedēs” programmā paredzēti ne tikai “Dzejas Rupora” autoru dzejas, bet arī autoru sirdīm tuvāko dižgaru darbu lasījumi. Kā ierasts, pasākums neformālā gaisotnē pulcinās priekus, smieklus un sagādās pārsteigumus. Lokomotīves vadītāja lomā iejutīsies dzejnieks Dainis Deigelis.

Starptautiskā festivāla “Dzejas dienas 2018” ietvaros pagājušajā rudenī sociālajā tīklā Facebook norisinājās akcija "Dzejas Rupors", kuras laikā ikviens bija aicināts septiņās dienās ne tikai uzrakstīt un publicēt septiņus dzejoļus, bet arī katram interesentam tika dota iespēja gūt profesionālu dzejnieku komentārus un ieteikumus. Gandarīti par neatkārtojamo pieredzi un gūtajām zināšanām, astotās dienas rītā, dzejiski rotaļājoties ar grupas moderatora Daiņa Deigeļa tik tikko klajā nākušā dzejas krājuma “Dievs beidz” nosaukumu, aktīvākie no dalībniekiem ar devīzi: “Mēs neesam gatavi beigt,” lūdza neslēgt grupas lapu sociālajā tīklā Facebook, lai turpinātos grupas radošās aktivitātes. Lūgums tika ņemts vērā, un dzejas publicēšana “Dzejas Ruporā'' aizvien turpinās. Šopavasar Rupora dzejnieki aicina jau uz trešajiem dzejas lasījumiem klātienē.

Par lasītavu vilcienā:
Lai mudinātu cilvēkus lasīt vilcienā un laiku ceļā pavadīt saturīgi, Imanta Ziedoņa muzeja bibliotēka projekta “Ceļā ar grāmatu” ietvaros sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku (LNB) un AS “Pasažieru vilciens” dīzeļvilciena sastāvā atklājusi pirmo lasītavu. Ar trīs grāmatu plauktiem un vairākiem desmitiem grāmatu aprīkotais vilciena sastāvs no 15. janvāra kursē visos dīzeļvilcienu maršrutos, dodot iespēju cilvēkiem visos Latvijas reģionos lasīt vilcienā.

Vairāk par pasākumu, kā arī Rupora dzejnieku dzeja lasāma “Dzejas Rupors” oficiālajā Facebook lapā.

Pasākuma laikā tiks filmēts un fotografēts, iegūtie materiāli var tikt izmantoti publicitātes nolūkos. 

Pasākuma informatīvais atbalsts: multinews.lv.

Lūdzu, uzgaidiet