E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

18. oktobrī uz Aizkraukli dosies senioriem veltīts Veselības ekspresis

15.10.2019.

Piektdien, 18. oktobrī, maršrutā Rīga–Aizkraukle–Rīga kursēs Veselības ekspresis. Šajā reisā Sarkanā Krusta medicīnas koledžas studenti pasažieriem piedāvās veikt vienkāršas pārbaudes: izmērīt asinsspiedienu, noteikt ķermeņa masas indeksu, stresa un miegainības līmeni.

Tā kā ik gadu oktobrī pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā senioru diena, arī Veselības ekspresī senioriem tiks pievērsta īpaša uzmanība – topošie mediķi un veselības aprūpes speciālisti piedāvās veikt veselības testus un informēs, kā dzīvot veselīgi.

Šoreiz Veselības ekspresī pirmo reizi piedalīsies veselības psiholoģijas maģistranti, kas pasažieriem sniegs informāciju par to, kā labāk pielāgoties izmaiņām izziņas procesos, emocijās un uzvedībā senioru vecumā.

“Tāpat kā citviet Eiropā, arī Latvijā mūsdienās pieaug senioru skaits, tāpēc arvien aktuālāks kļūst jautājums, kā veselīgi un cieņpilni sagaidīt un pavadīt vecumdienas – cik svarīgi ir pareizi rūpēties par veselību, laikus apmeklēt ārstus un būt fiziski aktīviem,” uzsver RSU Rehabilitācijas fakultātes dekāne asociētā profesore Signe Tomsone, kura Latvijā koordinē projekta SHARE gaitu. SHARE ir Eiropas mēroga pētījums par veselību, novecošanu un pensionēšanos 27 Eiropas valstīs. “Pētījums atklāj, ka plaši izplatīta un ne vienmēr pietiekami atpazīta  problēma vecāka gadu gājuma cilvēku vidū ir depresija, kurai ir dažādi sociāli ekonomiskie iemesli. Palielinoties vecumam, pieaug arī dažādu citu slimību riski un samazinās pašu senioru veselības pašvērtējums. Ir svarīgi stāstīt senioriem, kā sagatavoties fiziskajām un emocionālajām pārmaiņām, un informēt, kā palīdzēt sev un kur meklēt palīdzību.”

18. oktobrī Veselības ekspresis dosies šādos reisos:

  • Rīga (9.50) - Aizkraukle (11.05);
  • Aizkraukle (11.46) - Rīga (13.10).
Lūdzu, uzgaidiet