E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Latvijas bibliotēkas dāvanā saņems 100 pasažieru vilciena vēsturei veltītas grāmatas 

02.01.2020.

2. janvārī AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoram Andrim Vilkam pasniedza unikālu grāmatu “Pasažieru vilciens laiku lokos”. Vēsturnieka Alvila Zauera sarakstītās grāmatas 100 eksemplāri būs pieejami lasītājiem gan Latvijas lielāko pilsētu bibliotēkās, gan pilsētās, kuras atrodamas “Pasažieru vilciena” maršrutu shēmā. 

Viens grāmatas eksemplārs būs Latvijas Nacionālās bibliotēkas Tautas grāmatu plauktā, lai ikviens Gaismas pils apmeklētājs var iepazīties ar pasažieru vilciena vēsturi, nozīmīgiem pagrieziena punktiem cilvēku pārvietošanās ikdienā.

Grāmatu “Pasažieru vilciens laiku lokos” AS “Pasažieru vilciens” izdeva 2019. gada izskaņā. 

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis: “Vilcieni jau vairāk nekā 100 gadu ir neatņemama ikdienas gaitu sastāvdaļa daudziem Latvijas iedzīvotājiem. Neskatoties ne uz automašīnu, ne aviācijas un citu transporta veidu attīstību mūsdienās, pasažieru vilciens nav un nevar būt aizvietojams tā precizitātes, drošības un ērtuma dēļ. Mūsu uzņēmuma lielākais veikums aizvadītājā 2019. gadā bija līguma parakstīšana par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi, nupat ir iezīmēts arī tālākais virziens mūsu dīzeļvilcienu pakāpeniskai nomaiņai. Tas nozīmē jauna laikmeta sākumu un vilcienu satiksmes drīzu renesansi – mūsdienīgs ritošais sastāvs ir svarīgs priekšnosacījums, lai pakalpojums būtu pieprasīts un arvien vairāk iedzīvotāju par savu transporta veidu sauktu tieši vilcienu. Šī unikālā grāmata ir simboliska – tā ļauj atskatīties uz nozares attīstības pirmsākumiem Latvijā un vienlaikus arī smelties iedvesmu nākamajam pasažieru vilciena vēstures nogrieznim.”

Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks: “Latvijas Nacionālā bibliotēka 2019. gadā atzīmēja 100 gadu jubileju, kas sakrīt ar dāvinātajā grāmatā aplūkoto laika posmu – pasažieru vilciens Latvijā no mūsu valsts pirmsākumiem līdz pat mūsdienām. Turpinot valsts simtgadē iesākto, Tautas grāmatu plauktā turpina krāties bibliotēkas viesu dāvinājumi – tagad starp tām būs atrodama arī šī grāmata, kura ieinteresēs ne tikai vilcienu satiksmes entuziastus, bet noteikti ikvienu, kurš vēlas padziļināt savas zināšanas par vēl vienu mūsu valsts attīstības šķautni.”

Grāmata “Pasažieru vilciens laiku lokos” no 10. janvāra būs nopērkama “Pasažieru vilciena” Klientu apkalpošanas centrā Rīgas Centrālajā stacijā. Par iegādes iespējām var interesēties arī uzņēmuma Sabiedrisko attiecību daļā, rakstot agnese.licite@pv.lv.

Lūdzu, uzgaidiet