E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

5. martā uz Siguldu dosies Veselības ekspresis

27.02.2020.

Nākamajā ceturtdienā, 5. martā, maršrutā Rīga-Sigulda-Rīga dosies Veselības ekspresis.

3. martā tiek atzīmēta Pasaules dzirdes diena, tāpēc šajā Veselības ekspresī topošie mediķi no RSU Otorinolaringoloģijas studentu zinātniskā pulciņa stāstīs, ko var darīt, lai saglabātu labu dzirdi visa mūža garumā.

Veselības ekspresis dosies šādos reisos:

  • Rīga (12.30) - Sigulda (13.39);
  • Sigulda (14.07) - Rīga (15.13).

“Dzirde ir viena no cilvēka maņām, kuras zudums var būt neatgriezenisks, tāpēc ir ļoti svarīgi laikus rūpēties par ausu veselību,” uzsver RSU Otorinolaringoloģijas katedras vadītāja un ārste Gunta Sumeraga. “Ir dažādas iedzimtas un iegūtas dzirdes problēmas, kuru ārstēšana jāuztic speciālistiem, bet ir daži veidi, kā paši varam rūpēties par dzirdi. Pirmkārt, tā būtu izvairīšanās no trokšņa, kas pārsniedz 80-85 decibelus, jo šāds skaļums ilgstošā laika periodā var bojāt dzirdes šūnas. Strādājot skaļā vidē gan darbā, gan mājās, jālieto ausu aizsarglīdzekļi – austiņas vai ausu aizbāžņi. Otrkārt, ausu veselībai kaitīga ir ausu tīrīšana ar vates kociņiem, kas var radīt mikrotraumas un veicināt infekcijas rašanos. Treškārt, dzirdes šūnas var bojāt vīrusu infekcijas vai asinsrites traucējumi. Ja pēkšņi jūtam, ka aizkrīt auss, parādās troksnis ausīs vai galvā un šīs sajūtas nemazinās 24 stundu laikā, tad nekavējoties ir jādodas pie ārsta. Saņemot savlaicīgu ārstēšanu, šos dzirdes traucējumus var novērst.”

RSU medicīnas studenti pārbaudīs ausu veselību, izmērīs asinsspiedienu, noteiks ĶMI (ķermeņa masas indekss), stresa un miegainības līmeni un veiks citas veselības pārbaudes!

Sadarbībā ar Rīgas Stradiņa universitāti Veselības ekspresis jau no 2013. gada ir kursējis dažādos maršrutos – uz Rēzekni, Tukumu, Jelgavu, Sloku, Aizkraukli, Siguldu, Cēsīm un Skulti. Šajos reisos RSU topošie mediķi gan veic vienkāršas veselības pārbaudes, gan informē katru reizi par kādu īpašu tēmu - onkoloģijas, sauļošanās un diabēta riskiem, par sirds, plaušu un acu veselību u.c.

Lūdzu, uzgaidiet