E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Sociālās distancēšanās un piesardzības pasākumi pasažieriem vilcienā

01.04.2020.

Atbilstoši Ministru kabineta 2020. gada 12. marta rīkojumam Nr.103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu” izdotajā satiksmes ministra 2020. gada 26. marta rīkojumā Nr.01-03/79 noteiktajiem pasākumiem, lai samazinātu personu skaitu sabiedriskajā transportā un tādējādi nodrošinātu sociālo distancēšanos, vienlaikus nodrošinot iespēju personām nokļūt, piemēram, darbā,

pasažieriem ir nepieciešams:

  • Pirms brauciena izvērtēt tā vajadzību un izmantot vilcienu tikai būtiskos gadījumos (nokļūšanai darbavietā vai atgriežoties no tās, veikala, aptiekas u.c. apmeklējumiem).
  • Ja iespējams, izvēlēties braucienu laikā, kad vilcienā ir mazāk pasažieru jeb dienas vidū, turklāt šajā laikā biļetes vairākiem reisiem iespējams iegādāties ar 20% atlaidi. Tāpat tiem pasažieriem, kuri atbilst saslimstības riskam pakļautajai grupai, izvērtēt iespēju sabiedrisko transportu izmantot galējas nepieciešamības gadījumā, to darot ārpus maksimumstundām.
  • Personām, kuras pēdējo 14 dienu laikā ieradušās no ārvalstīm, neizmantot vilcienu.
  • Neveikt īsas distances braucienus, tā vietā izvēloties citus pārvietošanās veidus.
  • Biļeti braukšanai vilcienā iegādāties pirms brauciena, pēc iespējas izmantojot attālinātas biļešu iegādes iespējas, turklāt “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē un mājaslapā e-biļetēm ir piemērota atlaide 5 vai 10% apmērā. Ja esat iekāpis vilcienā pieturā, kurā biļešu kase ir slēgta, par biļeti pie konduktora kontroliera norēķināties ar maksājumu karti, lai samazinātu saskarsmi ar skaidru naudu.
  • Iekāpjot vilcienā, izkāpjot un izvēloties stāvvietu, ievērot 2 m distanci. Vilciena salonā ieņemt tikai pārvadātāja atļautās sēdvietas – tās, kuras nav iezīmētas. Ņemot vērā ierobežoto telpu, ne vienmēr starp atļautajām sēdvietām būs tieši 2 metri, bet tās ir brīvas pamīšus, lai starp cilvēkiem būtu droša distance. Ierobežojums neattiecas uz vienas mājsaimniecības locekļiem un pasažieriem ar bērniem.
  • Nepieciešamības gadījumā informēt citus pasažierus par noteiktajiem piesardzības pasākumiem vai atbildīgās valsts iestādes par šo prasību neievērošanu. Neskaidrību gadījumā vērsties pēc palīdzības pie konduktora kontroliera.

 

01.03.2020.

Lūdzu, uzgaidiet