E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Literatūres vilciens dodas pie Latvijas Literatūras gada balvas laureātiem

23.04.2020.

Vilciens ir brīnišķīga vieta, kur lasīt! Ar grāmatas palīdzību ir iespējams ceļot laikā un nokļūt jebkur – fantāzijai robežu nav. Vilcienu satiksmi gadsimta laikā ir ietekmējušas dažādas pārmaiņas un krīzes, tomēr vilciens bija, ir un būs tas, kas savieno pilsētas un stacijas, cilvēkus un viņu dzīves.

Latvijas Literatūras gada balva (LaLiGaBa) ir nozīmīgākais gada notikums literatūras nozarē Latvijā, tas nodrošina literāro darbu profesionālu izvērtējumu un atzinības izteikšanu autoriem par izcilākajiem darbiem, kuri gada laikā publicēti Latvijas rakstniecībā.

Šogad konkursa sauklis ir “Vienā elpas vilcienā” un balvu pasniegšana notiek ciešā sadarbībā ar “Pasažieru vilcienu”. Šis moto iemieso ideju par literatūru kā aizraujošu brīvā laika pavadīšanas iespēju un arvien pārsteidzošu radošā kustībā esošu procesu, kas līdzinās vilciena reisiem, kas dodas dažādos maršrutos, atklājot arvien jaunas pieturas un galamērķus.

Ceturtdien, 2020. gada 30. aprīlī, uzreiz pēc raidījuma “Panorāma”, plkst. 21.05 kanālā LTV1 būs skatāma Latvijas Literatūras gada balvas balvu pasniegšanas “Literatūre”, kurā raidījuma vadītāji Marta Selecka un Gustavs Terzens atklās un ar vilcienu apciemos balvas ieguvējus, kā arī pārsteigs ar darbu fragmentu lasījumiem.

Raidījuma video skatāms šeit.

Uzvarētājus katrā kategorijā aizklātā balsojumā noteica ekspertu komisija, un balvā katrs saņems dizaina studijas “Mājo” veidoto lampu, naudas balvas un mūsu izdoto grāmatu “Pasažieru vilciens laiku lokos”, kas aptver pasažieru vilcienu attīstību 100 gadu laikā.

Ar LaLiGaBa ekspertu komisiju, nominantu vārdiem un darbu nosaukumiem, kā arī raidījuma veidotājiem varat iepazīties šeit.

 

 

23.04.2020.

Lūdzu, uzgaidiet