E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Dīzeļvilcienu iepirkumam pieteikumus iesnieguši 5 kandidāti

19.06.2020.

Šodien, 19. jūnijā, AS “Pasažieru vilciens” iepirkuma komisija ir atvērusi Elektronisko iepirkumu sistēmā (EIS) iesniegtos kandidātu pieteikumus, kas saskaņā ar kandidātu atlases nolikumu bija jāiesniedz līdz šīs dienas plkst. 9.00. Kopumā interesi piedalīties astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādes iepirkumā ir izteikuši pieci kandidāti: "МЕТРОВАГОНМАШ" АО, Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles S.A., Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A., Public Joint Stock Company "Kryukovsky Railway Car Building Works" un Stadler Polska Sp. z.o.o.

Iepirkuma komisija nekavējoties sāks vērtēt iesniegto pieteikumu atbilstību kandidātu atlases nolikumā noteiktajiem atlases kritērijiem. Kandidāti, kuru pieteikumi tiks atzīti par atbilstošiem, tiks uzaicināti iesniegt savus piedāvājumus sarunu procedūras 2. kārtā. Šajā kārtā atbilstoši nolikumā noteiktajām prasībām tiks izvēlēts saimnieciski izdevīgākais piedāvājums.

AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis: “Ņemot vērā, ka šajā iepirkumā viens no būtiskākajiem kritērijiem ir ātrs vilcienu piegādes laiks un visiem astoņiem jaunajiem vilcieniem jābūt piegādātiem jau līdz 2023. gada 30. novembrim, pieci kandidāti, kuri, iesniedzot savus piedāvājumus, ir izrādījuši interesi piedalīties dīzeļvilcienu iepirkumā, ir ļoti labs rezultāts, kas šajā iepirkumā nodrošina konkurenci, un mēs varēsim iegādāties saimnieciski izdevīgo no visiem piedāvājumiem. Līgumu par dīzeļvilcienu piegādi plānots parakstīt līdz šī gada beigām, tas nozīmē, ka nepilnu trīs gadu laikā  iepirkuma uzvarētājam vilcieni būs jāuzprojektē, jāsaražo, jāpiegādā un arī jāsertificē.”

Iepirkumu par astoņu jaunu dīzeļvilcienu piegādi “Pasažieru vilciens” izsludināja 2. maijā. Sākotnējais pieteikumu iesniegšanas termiņš bija š.g. 5. jūnijs, taču pēc potenciālo piegādātāju lūgumiem, kas pamatoti ar ārkārtējo situāciju vairākās pasaules valstīs un tās ietekmi uz dažādu institūciju darbu un dokumentu sagatavošanu, termiņš tika pagarināts līdz š.g. 19. jūnijam.

Vilcienu iepirkuma realizēšanai AS “Pasažieru vilciens” ir izvēlējusies sarunu procedūras metodi, kas dod iespēju pasūtītājam izvirzīt iespējami labākos iepirkuma nosacījumus un iegādāties preci par ekonomiski izdevīgāko cenu. AS “Pasažieru vilciens” plāno iepirkuma līgumu noslēgt līdz 2020. gada 31. decembrim.

Jauni dīzeļvilcieni “Pasažieru vilcienam” nepieciešami, lai pēc iespējas drīzāk aizstātu šobrīd uzņēmuma rīcībā esošos DR1A modeļa vilcienus ar ASV sankciju sarakstā iekļautā PAO “Zvezda” dzinējiem.

Lūdzu, uzgaidiet