E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

No 1. janvāra e-biļetes iegādei var tikt prasīta maksājumu kartes papildu autentifikācija

Pasažieriem jāņem vērā, ka turpmāk no 2021. gada 1. janvāra “Pasažieru vilciena” mājaslapā vai mobilajā lietotnē e-biļetes iegādes brīdī var tikt veikta maksājumu kartes lietotāja identitātes papildu pārbaude.

Tas nozīmē, ka papildus maksājumu kartes datiem klientam jāveic vēl kāda darbība, kas apliecina kartes īpašnieka identitāti, piemēram, jāievada savas internetbankas dati, Smart-ID lietotnes PIN kods vai parole, vai pieejas kods no kodu kalkulatora, atkarībā no pircēja bankas izvēlētajiem drošības rīkiem un arī tā, kādu risinājumu klients izvēlējies kā sev atbilstošāko.  

Stingrākas autentifikācijas prasības tiešsaistes norēķiniem ar maksājumu kartēm paredz Eiropas Savienības Otrās Maksājumu pakalpojumu direktīvas (PSD2) noteiktie standarti. 

Saskaņā ar noteiktajiem standartiem, ja stingrā autentifikācija netiks nodrošināta, maksājumu pakalpojumu sniedzējs, kas ir kartes izdevējs, var šādu pirkumu internetā noraidīt.

Stingrā autentifikācija ir paredzēta interneta maksājumu drošības uzlabošanai, lai samazinātu iespēju, ka bankas karte tiek izmantota bez tās īpašnieka ziņas.

Lūdzu, uzgaidiet