E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Jautājumi un atbildes par braucienu vilciena vagonā ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi

8.10.2021.

No 2021. gada 15. septembra atsevišķos maršrutos kursē vilcieni ar speciāliem vagoniem ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi pasažieriem ar sadarbspējīgu Covid-19 testēšanas, vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu.

Šeit atradīsiet atbildes uz aktuālajiem pasažieru jautājumiem par nosacījumiem, kas jāievēro, lai izmantotu “Pasažieru vilciena” sniegto pakalpojumu – braucienu vilcienā/vagonā ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi.


1. Kuros vilcienu reisos ir pieejami speciāli vagoni ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi?

Speciālie vagoni no 15.09.2021. pieejami:

  • katru dienu vilcienā Nr.704 Rīga (16.31) – Krāslava (19.48) un vilcienā Nr.703 Krāslava (5.48) – Rīga (9.00);
  • brīvdienās vilcienā Nr.702 Rīga (11.31) – Rēzekne II (14.15) un vilcienā Nr.701 Rēzekne II (15.17) – Rīga (18.00).

2. Kas ir sadarbspējīgs sertifikāts un kā pārliecināties par tā derīgumu?

Derīgs sadarbspējīgs sertifikāts ir derīgs Eiropas Savienībā vienots digitāls vai papīra formāta apliecinājums par personas epidemioloģisko drošību Covid-19 infekcijas gadījumā noteiktā laikposmā. Sadarbspējīgs sertifikāts tiek izsniegts, lai apliecinātu, ka persona ir pilnībā vakcinēta vai pārslimojusi Covid-19, vai tai ir veikts Covid-19 tests un tā rezultāts ir negatīvs.

Lai pārbaudītu, vai ar jūsu rīcībā esošo sertifikātu drīkst braukt speciālajā vagonā, lejupielādējiet savā telefonā “Covid19Verify” lietotni. Tā sniedz iespēju pārbaudīt atbilstoši EU regulai izsniegto Covid-19 sertifikātu derīgumu un autentiskumu, ievērojot Latvijā pieņemtos noteikumus, – sertifikātiem par veikto vakcināciju pret Covid-19, par Covid-19 laboratoriskās pārbaudes rezultātiem, par Covid-19 izslimošanas faktu.

NB! Lietotne ir izstrādāta pēc SPKC pasūtījuma, un “Pasažieru vilciens” neuzņemas atbildību par tās darbību.


3. Kādi dokumenti ir nepieciešami, lai brauktu speciālajā vagonā?

Pirms iekāpšanas vilcienā pasažierim jāuzrāda derīga vilciena biļete, derīgs sadarbspējīgs sertifikāts (vakcinācijas, izslimošanas vai testēšanas) un derīgs personu apliecinošs dokuments (ID karte vai pase).


4. Kur var nopirkt biļeti braucienam speciālajā vagonā?

Numurētas sēdvietas biļeti vilcieniem ar vagoniem ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi var iegādāties visās strādājošās vilciena biļešu tirdzniecības kasēs. Pasažieriem ar sadarbspējīgiem sertifikātiem, kuri vēlas doties reisos Nr.701 un Nr.703 no pieturām, kurās biļešu kase ir slēgta, tiek rezervētas sēdvietas 3. vagonā biļešu iegādei vilcienā pie konduktora kontroliera.


5. Vai drīkst braukt ar konkrēto vilcienu, ja tiek konstatēts, ka sertifikāts nav derīgs vai nav personu apliecinoša dokumenta?

Jā, drīkst! Vilciena pasažieru pavadonis ierādīs vietu citā vagonā.


6. Cikos jāierodas uz vilcienu un kāda ir iekāpšanas procedūra?

Pasažieri ir aicināti ierasties uz perona savlaicīgi, lai nevajadzīgi nekavētu vilcienu kustības grafiku.

Atrast epidemioloģiski daļēji drošo vagonu palīdzēs blakus ieejas durvīm logā izvietotā vagona numura zīme ar norādi par sadarbspējīgu Covid-19 sertifikātu.

Pirms pieiet pie pasažieru pavadoņa, jāsagatavo un bez uzaicinājuma jāuzrāda braucienam nepieciešamie dokumenti. Ja visi dokumenti ir derīgi, tad drīkst iekāpt vagonā, ieņemt biļetē norādīto sēdvietu un baudīt braucienu.


7. Kas jāņem vērā brauciena laikā speciālajā vagonā?

Brauciena laikā jālieto mutes un deguna aizsegs.


8. Vai ir brīvi pieejamas vietas speciālajos vagonos?

Pieejamais biļešu daudzums vagonos ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi ir pietiekošs.


9. Vai speciālajā vagonā drīkst braukt bērni (līdz 12 gadu vecumam) bez sadarbspējīga sertifikāta kopā ar vecāku, kuram ir sadarbspējīgs sertifikāts?

Nē, nedrīkst! Ja bērnam līdz 12 gadu vecumam nav sadarbspējīga sertifikāta, tad vilciena biļetes numurētām sēdvietām jāiegādājas vagonā, kurā nav epidemioloģiski droša vide.

***
Ja neatrodat šeit atbildi uz jūs interesējošo jautājumu par vagonu ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi izmantošanas nosacījumiem, tad lūdzam zvanīt “Pasažieru vilciena” Klientu apkalpošanas centram pa tālruni 67232135 vai vērsties savas pieturvietas vilciena biļešu tirdzniecības kasē.

NB! Uzskaitītajos nosacījumos var tikt paredzētas operatīvas izmaiņas atbilstoši aktuālajiem grozījumiem Ministru kabineta 28.09.2021. noteikumos Nr.662 “Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai”

Lūdzu, uzgaidiet