E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Zvaigžņu izgaismots vilciens kursē pa Latviju

12.11.2021.

No 12. novembra pa Latvijas sliežu ceļiem sāk kursēt ar mirdzošām Ziemassvētku zvaigznēm rotāts vilciens.

Pateicoties IKEA iniciatīvai un skandināvu tradīcijai, gada tumšākajā laikā šis īpašais elektrovilciens, ceram, ienesīs vairāk gaismas gan vidē, gan cilvēku sirdīs un radīs svētku sajūtu.

“Tuvojoties ziemai, mēs visi ilgojamies pēc siltuma un mājīguma. Daudzi to atrod mājās, ar ģimeni. IKEA nodoms ir padarīt pirmssvētku noskaņu vēl īpašāku un ienest vairāk gaismas tumšajā laikā. Sadarbībā ar “Pasažieru vilcienu” esam izrotājuši vienu vilciena sastāvu ar ikoniskajām IKEA Ziemassvētku zvaigznēm, kas izgaismos cilvēku ceļu mājup,” stāsta Pēteris Grīnbergs, IKEA vadītājs Latvijā.

Skandināvijā logu izgaismošana pirms Ziemassvētkiem ir ļoti populāra – tā ir saistīta ar senu tradīciju rādīt virzienu tiem, kas ir ceļā. IKEA novēl arī Latvijas iedzīvotājiem baudīt mājīgu zvaigžņu gaismu gadalaikā, kad ir visgarākās naktis. Galvenā vilciena dekorācija ir STRÅLA – dekoratīva zvaigznes formas lampa, kas darbojas ar LED spuldzēm, – tās ietaupa līdz pat 85% elektroenerģijas un kalpo 10 reižu ilgāk par ierastajām kvēlspuldzēm. Vilciena logus izgaismo 68 šādas zvaigznes.

Šī nav pirmā reize, kad Baltijas valstīs notiek tamlīdzīgs projekts. Pagājušajā gadā IKEA izrotāja trīs daudzdzīvokļu namus Baltijas valstu galvaspilsētu centros, bet šogad mērķis ir nest gaismu vēl plašākam cilvēku lokam. Visu pirmssvētku laiku mirdzošās IKEA zvaigznes vadīs un iedvesmos cilvēkus trīs lielāko Lietuvas pilsētu autoostās, dzelzceļa stacijā Tallinā un elektrovilcienā Latvijā.

STRÅLA zvaigznēm rotātais vilciena sastāvs kursē visos elektrovilciena maršrutos, un vienas dienas laikā svētku sveiciens var sasniegt Aizkraukles, Jelgavas, tāpat Skultes un Tukuma virziena pasažierus. Mājīgā zvaigžņu gaisma būs redzama arī no ārpuses, tā iepriecinot ne tikai vilcienā braucošos, bet arī iedzīvotājus, kuru teritoriju šķērso sliežu ceļš.

“Jau piekto gadu ievērojot tradīciju Ziemassvētku un gadu mijas laikā radīt svētku noskaņu arī vilcienā, šogad, pateicoties IKEA idejai un dāsnumam, pārsteigums pasažieriem ir zvaigznēm izrotāts vesels elektrovilciena sastāvs. Laikā, kad apkārt kļūst tumšāks, ir brīnišķīgi, ka cilvēku ikdienas gaitas tiek izgaismotas ar zvaigžņu stariem, un arī mēs viens otru varam uzmundrināt ar kādu sirsnīgu vārdu,” aicina AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Rodžers Jānis Grigulis.
 

Lūdzu, uzgaidiet