E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Sniegputenis un atkala ietekmē vilcienu kustību

2.12.2021.

Ziema ir atnākusi strauji un sniegota…

Un vilcienu satiksmē tas nozīmē arī iespējamus traucējumus vilcienu kustībā kupenu uz sliedēm, zem sniega nolīkušu koku un apsarmojušu vadu dēļ.

Sniegputenis var ietekmēt pārmiju pārvedu darbību, un ir iespējama vilcienu kavēšanās.

Vienlaikus aicinām pasažierus būt uzmanīgiem uz perona, gaidot vilcienu, jo šādos apstākļos tas pietuvojas klusāk, neredzamāks un ar sniega mākoni pa priekšu.

Dabas parādība ziemā – atkala

Sinoptiķi brīdina, ka periodiski varētu veidoties atkala, kas dzelzceļa satiksmē nozīmē arī apledojušus elektrības vadus. Uz kontakttīkla izveidojusies ledus kārta vai sarma var izraisīt strāvas padeves pārrāvumus. Dzīvē tas izpaužas kā dzirksteļošana virs vagona. Lai arī elektrovilciena strāvas noņēmējs brauciena laikā atbrīvo kontakttīklu no apledojuma, tomēr šādi apstākļi var izraisīt strāvas noņēmēja bojājumu vai sliktākajā gadījumā var gadīties vadu pārrāvums.

Līdz ar to ir iespējami traucējumi vilcienu kustībā un grafika ievērošanā.

Tik, cik šādā situācijā atkarīgs no mums, nodrošināmies ar rezerves elektrovilcienu un dīzeļvilcienu sastāviem un apkalpes brigādēm norīkošanai pēc nepieciešamības, kā arī remonta brigādi bojājumu operatīvai novēršanai.

Informāciju par operatīvajām izmaiņām vilcienu satiksmē varat uzzināt “Pasažieru vilciena” mājaslapā un mobilajā lietotnē, tāpat pa tālruni 67232135 Klientu apkalpošanas centrā no pl.7.00-19.00, LDz uzziņu dienestā 80021181 vai satiksmes uzziņās 1188.

Paldies par sapratni! Lai mums visiem tikai prieks par baltumu un lai savlaicīga nokļūšana galamērķī!

Lūdzu, uzgaidiet