E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Būvdarbi pie Rīgas autoostas var ietekmēt vilcienu satiksmi 26., 27. februāra rītā

25.02.2022.

Būvdarbu laikā līdzās dzelzceļa sliedēm pie Rīgas Starptautiskās autoostas 26. februāra un 27. februāra rītā iespējamas vilcienu kustības izmaiņas Tukuma un Jelgavas virzienā.

Lai pilnsabiedrība “BERERIX” sagatavotos Rail Baltica projektā paredzētajiem Centrālā multimodālā mezgla viadukta būvniecības darbiem pie Rīgas Starptautiskās autoostas, naktīs no 25. uz 26. februāri un no 26. uz 27. februāri netālu no dzelzceļa tilta pie Prāgas ielas, līdzās diviem sliežu ceļiem, pilnsabiedrība veiks rievsienas izbūves darbus. Plānotie darbi un to izpildes laiks, iespējams, var ietekmēt vilcienu satiksmi pa šiem sliežu ceļiem un Tukuma un Jelgavas virziena rīta reisu pasažieru nokļūšanu Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā un izbraukšanu no tās. Pilnsabiedrība “BERERIX” un VAS “Latvijas dzelzceļš” šo darbu izpildei ir mobilizējušas resursus un tehniku, lai neizpildītos šāds scenārijs.

Gadījumā, ja būvniecības darbi ietekmēs vilcienu kustību, pašvaldības uzņēmums “Rīgas satiksme” norīkos transportlīdzekļus konkrētā maršrutā, lai 26. februāra un 27. februāra rītā vilcienu pasažieriem nodrošinātu pārvietošanos starp Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un dzelzceļa staciju “Torņakalns”.

Transporta vienības ar norādi “Norīkojumā” apkalpos tikai vilciena pasažierus un kursēs bez sabiedriskā transporta pieturām Rīgas pilsētas teritorijā. Šajos transortlīdzekļos būs derīgas visas AS “Pasažieru vilciens” biļetes, kas iegādātas šim maršrutam. Plānots, ka “Rīgas satiksmes” norīkojuma transports kursēs ar atbilstošu intervālu laika posmā no plkst. 5.30 līdz plkst. 7.30. Tālākā pārvietošanās no Torņakalna stacijas Tukuma un Jelgavas virzienā notiks vilcienā.

Ņemot vērā, ka sabiedriskais transports kursē pa koplietošanas ceļiem un tā kustības grafiku var ietekmēt dažādi faktori, iespējamas nelielas laika nobīdes vilcienu kustības grafikā.

Ja vilcienu kustību būs iespējams nodrošināt pa vienu sliežu ceļu, tad var būt rīta vilcienu neliela atpalikšana no grafika.

Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietas Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā un Torņakalna stacijā:

Aicinām Tukuma, Jūrmalas un Jelgavas maršrutu vilcienu pasažierus sekot līdzi operatīvajai informācijai, kas izmaiņu vilcienu kustības grafikā gadījumā 26. un 27. februāra rītā tiks publicēta mūsu mājaslapā un mobilajā lietotnē un nodrošināta dzelzceļa pieturpunktu kasēs. Tāpat lūdzam pasažierus sekot līdzi paziņojumiem un norādēm Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā un Torņakalna stacijā. Neskaidrību gadījumos aicinām zvanīt uz VAS “Latvijas dzelzceļš” diennakts uzziņu tālruni 80021181. 

Pievērsiet uzmanību! Pilnsabiedrība “BERERIX” kopā ar projekta pasūtītāju “Eiropas Dzelzceļa līnijas” un iesaistītajām pusēm – VAS “Latvijas dzelzceļš”, AS “Pasažieru vilciens” un pašvaldības uzņēmumu “Rīgas satiksme” – plāno savu darbu, lai vilcienu satiksme netiktu ietekmēta, un šis ir tikai informatīvs paziņojums, ja būvniecības darbu rezultātā iestāsies apstākļi, kad būs jāpārorganizē pasažieru pārvadājumi.

Lūdzu, uzgaidiet