E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

SVARĪGI! Ieviesta jauna e-biļešu apmaksas sistēma KLIX

19.05.2022.

AS “Pasažieru vilciens” savos elektronisko biļešu tirdzniecības kanālos uzlabo karšu maksājumu drošību ar Klix – Latvijā radītu risinājumu, kura mērķis ir sekmēt ātrāku, ērtāku un vienlaikus drošāku iepirkšanās pieredzi. Tas ir izstrādāts kopā ar vienu no lielākajām Baltijas bankām, kas rūpējas par datu un naudas drošību, – AS “Citadele banka”. 

Kā pirkt e-biļetes ar apmaksas rīku Klix?

Ja līdz šim vilciena e-biļetes pirkuma apmaksas laikā klientiem bija jāievada 3 ciparu CVC kods, kas atrodams maksājuma kartes aizmugurē, turpmāk tā vietā būs jāievada klienta izdomāts 4 ciparu PIN kods. Gadījumā, ja klients kodu aizmirst, to ir iespējams atjaunot.

E-biļešu iegādes soļi:

  1. atrodi maršrutu sarakstā vēlamo reisu un izvēlies to,
  2. izvēlies biļešu veidu un skaitu,
  3. norādi e-pastu, uz kuru vēlies saņemt e-biļeti,
  4. izvēlies, kā veikt apmaksu - ar maksājumu karti, ko var pievienot Klix maksājumu sistēmai, vai ar internetbankas starpniecību,
  5. ja izvēlēts veikt maksājumu ar karti, izdomā un ievadi 4 ciparu PIN kodu. Pirmajā reizē tas būs jāizdomā, turpmāk jāizmanto izdomātais,
  6. pēc tam ievadi maksājumu kartes datus (to vajadzēs darīt tikai pirmajā reizē, lai tos pievienotu Klix sistēmai. Turpmāk būs jāievada tikai izdomātais 4 ciparu PIN kods),
  7. iegādāto e-biļeti saņemsi norādītajā e-pastā, varēsi to lejupielādēt turpat telefonā vai pārsūtīt citam pasažierim.

Skats, kurā jāizvēlas kā veikt apmaksu - vai ar maksājumu karti (to pievienojot Klix maksājumu sistēmai) vai ar internetbankas starpniecību.


Skats, pirmo reizi ievadot PIN kodu. Jāievada un jāatceras 4 ciparu PIN kods, jāspiež APMAKSĀT.


Atveras bankas logs, kurā jāpievieno sava maksājumu karte Klix maksājumu sistēmai. Jāatzīmē "Saglabāt kartes datus, lai nākamreiz maksātu ātrāk".


Skats, kas būs redzams turpmāk (nākamajās reizēs), iegādājoties e-biļeti, kad jāievada izdomātais PIN kods.

Ievadot PIN kodu un spiežot TURPINĀT, lietotājs redz savas pievienotās maksājuma kartes un var pievienot arī citu maksājuma karti.

Ja izvēlies maksāt ar jau pievienoto karti, tad nospied uz zaļā lauka, un e-biļete ir iegādāta. Ja izvēlies MAKSĀT AR CITU KARTI, atveras augstāk redzamais Citadeles Klix maksājumu sistēmas logs, kurā jāpievieno maksājumu karte.


Lai arī apmaksa ar Klix rīku ir ļoti ērta un intuitīva, apzināmies, ka pie tās būs jāpierod. Aicinām jebkuru jautājumu gadījumā sazināties ar mūsu Klientu apkalpošanas centru, zvanot no pl.7.00-19.00 uz tālr.nr. 67232135 vai rakstot uz ipunkts@pv.lv.

Klix pamatā ir bankas līmeņa drošība, kas nodrošina pircēju personas un maksājumu datu drošību atbilstoši augstākajām prasībām.

Ja vilciena e-biļeti vēlies nopirkt bez maksājumu kartes datu saglabāšanas, tad jāveic ierastais e-biļetes iegādes solis ar maksājumu kartes numura un CVC koda ievadi.

Lūdzu, uzgaidiet