E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Noej Santjago ceļa posmu cauri Salaspils novadam

Salaspils ir ērti sasniedzama no abām pusēm – gan no Rīgas, gan no dzelzceļa līnijas otras puses – Aizkraukles, Krustpils, Daugavpils, Rēzeknes, Madonas. Ik dienu Salaspilī piestāj vairāk nekā 50 vilcienu. Ceļā no Rīgas jāpavada vien 25 minūtes.

Pērkot e-biļeti, viena brauciena cena posmā Rīga-Salaspils ir 1.05 eiro, no otras puses – no 0.86 līdz 7.61 eiro. Skatiet vilcienu kustības sarakstā, cik maksā vilciena biļete no interesējošās pieturas.

Šī gada absolūts jaunums un iemesls apmeklēt Salaspils novadu ir gājēju maršruta Camino de Santiago di Compostella jeb populārākā Eiropas svētceļnieku maršruta Sv.Jēkaba ceļa Sv.Meinarda atzara posms ~17 km garumā no Dārziņu dzelzceļa stacijas līdz Saulkalnes dzelzceļa stacijai. Piekusušie var doties mājup, bet izturīgie turpināt šo ceļu cauri Ikšķilei un Ogrei uz Ķegumu. Šo pieturas punktu sasniegšanas ar vilcienu priekšrocība ir neuztraukšanās par to, kur ir atstāta automašīna un kā līdz tai nokļūt.

 

Maršruts cauri Salaspils novadam ir nomarķēts, lai neviens gājējs ar vēsturisko un mierpilno Spānijas noskaņu sirdī neapmaldītos mūsdienu Latvijas ceļos. Savukārt apliecinājumu Svētceļnieku pasē par posma noiešanu var saņemt Salaspils luterāņu baznīcā vai Salaspils Tūrisma informācijas centrā, kas ir jau atsācis darbu klātienē.

Camino de Santiago domāts tiem, kuri nevar neiet, – svētceļniekiem, tūristiem, iet mīlētājiem. Šis ir arī ceļš uz katra pašizziņu un piedošanu.

Otrs brīnišķīgs jaunums ir aktivitāte ģimenēm ar bērniem – gājēju maršruts – informatīvi izklaidējoša spēle ar uzdevumiem “Salaspils dižie un īpašie koki”. Spēlē ir iekļauti 14 objekti (Salaspils koki) ar 14 dažāda veida uzdevumiem pie tiem. Maršruts ir ~6.3 km garš, kas paveicams 2-2.5 h. Spēles izspēlē nozīme nav ātrumam, bet gan izpildītiem visiem uzdevumiem, jo, nododot izpildīto uzdevumu lapu Salaspils Tūrisma informācijas centrā, ir iespēja saņemt dāvaniņu no pilsētas. Maršrutu drukātā veidā, kas izgatavots no cieta un pārstrādāta papīra (jo par kokiem tiek domāts), iespējams saņemt Salaspils Tūrisma informācijas centrā, tiešā Salaspils dzelzceļa stacijas tuvumā.

Iepazīstiet Salaspili kā zaļu, plaukstošu un ilgtspējīgu pilsētu un novadu!

Aicinām pirms došanās ar vilcienu izvērtēt savu fizisko stāvokli, kā arī veselības drošības apsvērumus un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus!

Lūdzu, uzgaidiet