E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Rēzekne neapstājas - vilciens apstājas Rēzeknē

16.11.2021.

No 2021. gada 12. decembra Rēzeknē vilciens piestās biežāk. Un kāpēc gan to neizmantot, lai krāšņo pilsētu izbaudītu uz baltā sniega fona?!

Brīvdienās reisos Rīga–Rēzekne II–Rīga iespējams doties vagonā ar epidemioloģiski daļēji drošu vidi, t.i., uzrādot sadarbspējīgu sertifikātu. Pērkot e-biļeti, viena brauciena cena maršrutā Rīga-Rēzekne ir 6.66 eiro. Skatiet vilcienu kustības sarakstā, cik maksā vilciena biļete no jūs interesējošās pieturas.

APSKATES OBJEKTI

Rēzeknes Zaļā sinagoga

Vissenākā koka ēka pilsētā (1845.), kā arī vienīgā no 11 sinagogām, kas ir saglabājusies līdz mūsdienām. 2016. gadā sinagoga tika saudzīgi renovēta, un pašreiz interesentiem piedāvā apskatīt savu unikālo iekārtojumu, tostarp arī zemgrīdas genizu – seno tekstu krātuvi, maizes Macas cepšanas krāsni.

Krāslavas iela 5, Rēzekne

Latgales Kultūrvēstures muzejs

Muzejā vienkopus savākti nozīmīgi Latgales keramikas paraugi, tēlotājmāksla, kā arī etnogrāfisko priekšmetu kolekcija. Te ir apskatāma lielāka pasaulē Latgales keramikas pastāvīgā ekspozīcija “Māla un uguns pārvērtību radīts brīnums” un vēstures ekspozīcija “Rēzekne laikmetu griežos”. Savukārt skolēni var piedalīties dažādās izglītojošās programmās “24 stuņdis latgalīts”, “Ka top maize?” vai izspēlēt  digitālo izglītojošu spēli par podniecību “Māla pārvērtības”.

Atbrīvošanas aleja 102, Rēzekne

Latgales vēstniecība GORS

Latvijā pirmā no pamatiem celtā akustiskā koncertzāle, viena no ievērojamākajām 2013. gada būvēm Latvijā. GORS ir jaunais Rēzeknes un Latgales simbols, notikumu centrs ar plašu pasākumu programmu – koncertiem, izstādēm, kino, kā arī labāko vietu darījumu notikumiem – semināriem un konferencēm. Pasaules līmeņa akustika ļauj uzņemt Latvijas un pasaules spožākas zvaigznes.

Te satiekas Latgales kultūras mantojums un senas vērtības, tradīcijas un jaunrade, valoda un notikumi, māksla un kultūra, dziesma un deja. Koncertzāles izcilo akustiku, slavē Latvijas un pasaules mēroga mākslinieki.

Pils iela 4, Rēzekne, latgalesgors.lv

Vissvētākās Jēzus sirds Romas katoļu katedrāle

Neogotikas sakrālo pērli – Romas katoļu katedrāli – sāka būvēt Rēzeknē 1888. gadā un iesvētīja 1904. gadā. Interjerā ir pieci krāšņi ozolkoka altāri, rotāti ar Jaunavas Marijas, Svētās Terēzes un citām svēto skulptūrām, galvenais no tiem veltīts Jēzus Sirds godam. Centrālajās logu vitrāžās attēloti pirmie Livonijas bīskapi – Sv. Meinards un Sv. Alberts. No 18. gs. katedrālē ir saglabājušies baroka un neorokoko formās darināti feretroni – procesijām paredzēti pārnēsājami altāri.

Latgales iela 88b, Rēzekne

Rēzeknes pilskalns un pilsdrupas

Pilsdrupas ir senākais pilsētas vēstures piemineklis – 13. gs. beigās uzceltā Livonijas ordeņa pils Castrum Rositten. Līdz mūsdienām senajā pilskalnā saglabājušies tikai pils nocietinājuma fragmenti. Netālu no Rēzeknes pilskalna ir apskatāms Rositten pils makets.

Pilskalnā pakājē atrodas vēl viens tūristu iemīļotais apskates objekts – Radošo pakalpojumu centrs “Zeimuļs”, veidojot senatnīgā un mūsdienīgā veiksmīgu simbiozi.

Zeimuļs ir īpašs ar ēkas drosmīgo, neparasto risinājumu – slīpajām, ar “zaļo paklāju” klātajām jumta plaknēm un slīpajiem torņiem. Vienā no torņiem apmeklētājiem ir pieejams skatu laukums, no kura paveras burvīgs skats uz vēsturisko pilsētas daļu. Ēkai ir viens no lielākajiem zaļajiem jumta segumiem Baltijā.

Krasta iela 31, Rēzekne

PASTAIGU MARŠRUTI

Sienu gleznojumu maršruts “Rēzekne senajās fotogrāfijās”

Rēzeknes sienu gleznojumi ir unikāla pilsētas rota, kas ļauj pilsētniekiem un pilsētas viesiem ceļot laikā un ieraudzīt, kāda bija senā Režica. Maršrutā apskatei iekļauti 8 sienu gleznojumi ar vienādu vadmotīvu – senlaiku pastkaršu un pilsētas seno fotogrāfiju interpretācijas gleznojumā. 

Laiks ~1 h, garums – 2,5 km

Pastaigu maršruts pa upes promenādi

Pastaigājoties gar Rēzeknes upi, kura, starp citu, savieno divus Latvijas lielākos ezerus, ir iespējams apskatīties pilsētas panorāmu no pilskalna laukuma, iepazīties ar vēsturiskajiem pilsētas nosaukumiem uz tilta bareljefiem, kā arī apmeklēt maršrutā esošos apskates objektus.

Laiks ~2 h, garums – 4 km

Audio maršruts “Senās Rēzeknes pēdās”

Maršruts atklāj pilsētas vēsturi un tās nozīmīgākos objektus, izmetot loku gan pa moderno, gan pa senāko pilsētas daļu. Audio gids ir pieejams bez maksas un ir lejupielādējams lietotnē “Qwixi Tour”.

Laiks ~2 h, garums – 2 km

Vairāk informācijas, tai skaitā par citiem pastaigu maršrutiem, nakšņošanas un ēšanas iespējām:
Rēzeknes Tūrisma attīstības centrs
tic@rezekne.lv, tālr.nr. 26332249,
www.rezekne.lv/turisms

Lūdzu, uzgaidiet