E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

“Nākamā pietura Zemgale!” Jelgavas piedāvājums 10.-11. jūlijā

05.07.2021.

Šajā nedēļas nogalē, 10. un 11. jūlijā, ikviens aicināts viesoties Jelgavas novada saimniecībās un muižās.

Sestdien, 10. jūlijā, Mālkalnu ģimenes saimniecība "Blūdži" laipni uzņems viesus, parādīs saimniecību, aicinās līdzdarboties aktivitātēs, piedāvās degustēt sierus un citus lauku labumus. Apmeklētāji uz vietas varēs iegādāties gardo Mālkalnu produkciju.

Savukārt Elejas muižas parkā un Tējas namiņā ikviens aicināts piedalīties radošās aktivitātēs un orientēšanās spēlē muižas parkā.
Vēl šajā dienā interesenti var viesoties Skalu pinumu darbnīcā, iegādāties pinumus un noteiktos laikos vērot skalu grozu pīšanas demonstrāciju.

Blankenfeldes muižā apmeklētāji varēs baudīt aizraujošu Liliju svētku programmu, ziedu izstādi un mājražotāju, amatnieku tirdziņu, kā arī noteiktos laikos doties muižas ansambļa apskatē gida vadībā.

Svētdien, 11. jūlijā, šitaki sēņu audzētavā "Trubenieki" apmeklētājiem būs iespēja apskatīt saimniecību, izzināt sēņu audzēšanas noslēpumus, piedalīties aktivitātes un baudīt gardo sēņu zupu.

Lielplatones muižā noteiktos laikos norisināsies ekskursija muižas kungu mājā un būs iespēja apskatīt zvanu kolekciju.
Savukārt Lielplatones muižas parkā notiks aktivitātes, bet Vešūzī – seno veļas mazgāšanas tradīciju programma un paraugdemonstrējumi.

Vasaras garumā aktivitāšu cikla ietvaros tiks piedāvāti arī citi tūrisma objekti Jelgavas pilsētā un apkārtnē. Pieteikšanās apmeklējumiem ir obligāta. Vairāk par aktivitāšu norises laikiem un ieejas cenām variet iepazīties www.visit.jelgava.lv

Zemgales plānošanas reģions sadarbībā ar Jelgavas reģionālo tūrisma centru, Zemgales reģiona tūrisma informācijas centriem un tūrisma uzņēmējiem ir izstrādājis vasaras aktivitāšu ciklu “Nākamā pietura Zemgale”. Akcijas dalībnieki – Zemgales amatnieki, mājražotāji, saimniecības, ražotnes, pilis, muižas un citi tūrisma pakalpojuma sniedzēji piedāvā īpašu izklaides programmu gan individuāliem ceļotājiem, gan ģimenēm ar bērniem katru nedēļas nogali no jūlija līdz pat septembrim. Aktivitātē piedalās arī Jelgavas pilsētas un novadu tūrisma pakalpojumu sniedzēji, piedāvājot individuālajiem apmeklētājiem un ģimenēm ekskursijas, degustācijas, meistarklases un citas aktivitātes.

Apmeklējot tūrisma objektus, aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”

Lūdzu, uzgaidiet