E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

“Nākamā pietura Zemgale” Jelgavas novadā 7.-8. augustā

Vasaras aktivitāšu cikla “Nākamā pietura Zemgale” dalībnieki – Zemgales amatnieki, mājražotāji, saimniecības, ražotnes, pilis, muižas un citi tūrisma pakalpojuma sniedzēji – nedēļas nogalēs piedāvā īpašu izklaides programmu gan individuāliem ceļotājiem, gan ģimenēm ar bērniem. 7. un 8. augustā būs iespēja viesoties Jelgavas novada saimniecībās un muižās.

Sestdien, 7. augustā:

  • Interesentus gaidīs Dabīgās kosmētikas meistarklasēs “Dārziņi-2”, kur noteiktos laikos norisināsies kosmētikas pagatavošanas darbnīca, būs iespējams pagatavot dabīgu ķermeņa skrubi vai sejas masku.
  • Savukārt Biškopības saimniecībā “Līgas medus” apmeklētāji noteiktos laikos aicināti uzzināt medus stāstu, iepazīt bišu dzīvi un degustēt saldos bišu produktus.

  • Aizraujošs dienas turpinājums gaidāms Smiltsērkšķu dārza “ZELT” svētkos. Dārza svētku programmā paredzēta Latvijas smiltsērkšķu audzētāju apvienības vadītāja Andreja Brūveļa lekcija par smiltsērkšķu nozīmi, uztura speciālistes, grāmatas '”Ar Uzturu uz TU'” autores Alises Kindzules izzinoša saruna par veselību, “Aroma life Institute Latvia” veidotājas Dzintras Čeveres izzinoša saruna par atgriešanos pie dabas spēka, Andreja Brūveļa paraugdemonstrējums ražas novākšanā, smiltsērkšķu produktu degustācija un iegāde, kā arī aktivitātes bērniem. Dienas noslēgumā – grupas “By The Way” muzikāls pārsteigums.

Svētdien, 8. augustā:

  • Aizraujošas aktivitātes notiks Staļģenes muižā, kur būs iespēja aplūkot Novadpētniecības ekspozīciju, klausīties gida stāstu par muižas vēsturi un īpašniekiem, kā arī par gadskārtu tradīcijām muižas parkā pie gadskārtu apļa. Noteiktos laikos Staļģenes muižas apmeklētāji varēs darboties ādas apstrādes darbnīcā.
  • Saimniecībā “Dzērves” notiks ekskursija un ieskats tomātu audzēšanā, kā arī produkcijas degustācija.

Pieteikšanās apmeklējumiem obligāta. Vairāk par aktivitāšu norises laikiem un ieejas cenām varat iepazīties www.visit.jelgava.lv un www.zemgale.lv. Plānojot dalību nedēļas nogales aktivitātēs, aicinām ieskatīties arī aktuālajā nakšņošanas un ēdināšanas piedāvājumā Jelgavā un apkārtnē.

Apmeklējot tūrisma objektus, aicinām būt atbildīgiem un ievērot valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde “Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”

Lūdzu, uzgaidiet