E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Alekseja Naumova izstāde “Pasaules ainava” Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas tornī

09.08.2021.

Līdz 30. septembrim Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē, Akadēmijas ielā 1, Jelgavā apskatāma Alekseja Naumova izstāde “Pasaules ainava”.

Izstāde “Pasaules ainava” ļauj ielūkoties gleznotāja darbu ģeogrāfiskajā amplitūdā, tāpēc ikviens aicināts apmeklēt izstādi un izbaudīt pasaules krāsas un noskaņas laikā, kad mūsu ceļojumi uz citām valstīm ir ierobežoti.

Neraugoties uz to, ka A. Naumovs glezno sarežģītas figurālās kompozīcijas un portretus, pēdējos gados mākslinieks savā daiļradē centrējas uz ainavu glezniecību, izceļot plenēra nozīmi mūsdienu mākslā. Mākslinieks daudz ceļo pa Eiropu un ASV, daudzviet piestājot un gleznojot uz audekla, atklājot gūtos emocionālos iespaidus krāsu valodā. Viņa krāsu palete piemērojas gan ģeogrāfiskajai vietai, kurā tiek gleznots, gan personīgajiem pārdzīvojumiem. Būdams impulsīvs, enerģisks un pastāvīgā radošā kustībā, Aleksejs Naumovs pastāvīgi ir ļoti nemierīgs un tādēļ daudz strādā. Viņa krāsu valoda ir vitāla, kontrastaini krāsaina un suģestējoša. Blakus jūtīgai tonālai līdzsvarotībai krāsu laukumos nereti novērojami strauji otas raksti, kas raksturo vidi un autora impulsus.

Mākslinieks un pedagogs Aleksejs Naumovs dzimis 1955. gada 10. janvārī Rīgā. Mākslinieka izglītību A. Naumovs, 1973. gadā ieguvis Jāņa Rozentāla mākslas vidusskolā, savukārt,  1979.gadā, absolvējot, Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļu, ieguvis mākslinieka-gleznotāja-pedagoga diplomu. Bijis Francijas valdības stipendiāts, studējot glezniecību Parīzē (1986. -1987.). Kopš 1977. gada regulāri piedalījies izstādēs kā Latvijā, tā ārzemēs. 2013. gadā Aleksejs Naumovs nominēts Purvīša balvai par izstādi “Pasaules pilsētas” Valmieras muzeja Izstāžu namā. No 2007. līdz 2017. gadam bijis Latvijas Mākslas akadēmijas rektors, kur pašlaik strādā par profesoru. 2018. gadā Naumovs saņēmis Latvijas Valsts Augstāko apbalvojumu – Atzinības Krusta komandiera ordeni. Nereti tiek dēvēts par izcilāko mūsdienu Latvijas plenēristu.

Vairāk informācijas par izstādi lasiet šeit.

Apmeklējot izstādi, esiet atbildīgi un ievērojiet valstī pieņemtos distancēšanās noteikumus!

 

Informāciju sagatavoja Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde “Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”

Lūdzu, uzgaidiet