E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Mājas kafejnīcu dienas “Vidusdaugavas garšu viļņi” 23. un 24. jūlijā

13.07.2022.

Otro gadu norisināsies "Mājas kafejnīcu dienas" Aizkraukles novadā. Vidusdaugavā jeb Skrīveros, Aizkrauklē, Koknesē un Pļaviņās 23. un 24. jūlijā tās norisināsies ar devīzi "Vidusdaugavas garšu viļņi". “Vidusdaugvas garšu viļņos” savas durvis un pagalmus vērs 23 mājas kafejnīcas – gan uzņēmumi, kas ikdienā ir saistīti ar ēdināšanu, gan ļaudis, kuri ikdienā ar to nenodarbojas, taču vēlas uzņemt un pacienāt viesus. 

Skrīveru pusē viesus gaidīs 6 mājas kafejnīcās. Garšu viļņu ceļojums sanāks plašs – no saldumiem līdz pat brangākiem ēdieniem un dzērieniem. Kuģītis "Balta Kaza" šajā akcijā piedāvās iespēju mājas kafejnīcā "Baltas Kazas Lielais Plosts" – apmeklētājiem, iepriekš piesakoties, būs iespēja baudīt vakariņas uz plosta klāja. Mājas kafejnīcā "RADADA Lāčplēsis grilē" līdzās gardiem ēdieniem viesiem būs iespēja ielūkoties darbnīcā, kur top košās apdrukas uz apģērbiem, iegādāties produkciju par īpašām darbnīcas cenām un iepazīties ar sietspiedes apdrukas tehniku. “Garšu ceļojumā SPK gaumē” viesiem būs iespēja doties īstā garšu ceļojumā Skrīveru Pārtikas Kombinātā, pamatēdienā baudot meksikāņu tako vai spāņu auksto zupu gaspačo. Saldajā ikviens varēs atgriezties bērnībā un nogaršot piena īrisu ar kakao vai pašcepto mājas vafeli ar tikko izvārītu konfekti “Gotiņa”. “Ziedu ielas namiņā” ciemos gaidīs darbīga ģimene, kas nodarbojas ar bitēm. Līdzās gardiem, uz ugunskura gatavotiem ēdieniem būs iespēja apskatīt bišu darbošanos un nobaudīt saimniecības produkciju. Mājas kafejnīca "Raudas krogs" ciemos gaidīs visus, kam garšo saldumi, un aicinās nobaudīt jauno konfektes “Skrīveru gotiņa” torti, kas tiks pasniegta ar dažādiem dzērieniem. "Skrīveru mājas saldējuma kafejnīca” pārsteigs ar īstiem mākslas darbiem no saldējuma ar latviskām garšām. 

Aizkrauklē viesos gaidīs 4 mājas kafejnīcas. Kafejnīca “Betija” aicinās vakariņās pie zviedru galda vasaras terasē un telpās ar iespēju baudīt skaistas dzīvās mūzikas skaņas. “KWB Street food restaurant” piedāvās suši meistarklases un kokteiļus ikvienam interesentam, kas vēlas pārbaudīt savas prasmes un iemācīties ko jaunu. “Balkānu garšās” Aizkraukles pagastā varēs nobaudīt albāņu tradicionālos ēdienus kā byrek un petullas, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus. Meistarstiķus zupu pagatavošanā un baudīšanā piedāvās mājas kafejnīca “Garšīgās zupas”, kurā Aizkraukles Profesionālās vidusskolas brangākie un zinošākie pavāri piedāvās piecu dažādu variāciju zupas.

Koknesē un apkārtnē būs iespēja izbaudīt 9 mājas kafejnīcu piedāvājumu. “Baltaines garšu piedzīvojumā” biedrības “Baltaine” ļaudis piedāvās izbaudīt tradicionālo kulināro mantojumu un ierādīs kliju pīrāgu cepšanas tradīcijas. Kafejnīca “B2” pārsteigs ar neaizmirstamu pieredzi, jo saimnieki kopā ar draugiem piedāvās gastronomisku baudījumu piecās kārtās dzīvās mūzikas pavadījumā, būs arī mākslas stūrītis. “Olalā! Cafe Bilstiņi” varēs baudīt visplašāko paipalu ēdienu piedāvājumu, bet skaistus mirkļus, smalkus desertus un kafiju varēs baudīt siltumnīcā “Love Garden”. Mājas kafejnīcā “Kārkļu osta” Daugavas krastā būs iespēja baudīt uz atklātas uguns gatavotus un īpašā veidā pasniegtus ēdienus, vērot skaistus dabas skatus un lauku mieru. Ar moto “Skaisti svinēt dzīvi” mājas kafejnīca “Svini šodien” aicinās kopā svinēt svētkus – Mājas kafejnīcu dienas, baudīt ēdienus un dzert kafiju uz terases, kas atrodas virs upes, aplūkot košumdārzu un piedalīties minifotosesijā. Mājas kafejnīcā “Janavas” kopā ar saimnieci būs jāgatavo lakšu pīrāgi, un, kamēr tie cepsies, ikviens varēs doties pastaigā basām kājām pa apmēram kilometru garo dabas taku, salasīt zālītes savai tējai, ko baudīt kopā ar svaigi ceptajiem pīrāgiem. Pērn iepazītās mājas kafejnīcas “Kūpiņsala” un “Mežsaimniecības kantoris” apvienojušās vienuviet. “Kūpiņsala” priecēs ar gardiem ēdieniem, kas pagatavoti uz uguns. Līdzās būs “Mežsaimniecības kantoris”, kas aicina atnākt un baudīt mīlestības pilnus saldumus – vasarīgas ogas, gaisīgus krēmus un siltus smaidus, jo “kūkas ir jāēd”.

Pļaviņu pusē viesos gaidīs 4 mājas kafejnīcas. No tām vienu var sasniegt ar vilcienu un pārgājienā – Aiviekstes pagastā baudīt mieru, atpūsties no ikdienas aicina mājas kafejnīcas “Kadiķītis” saimnieki. Daba, miers, pastaiga pa laukakmeņu taku, dziedinošas tējas, lauku labumi, “pagalma koncertzāle” ar līdzi dziedāšanu, radošas aktivitātes būs kafejnīcas piedāvājumā.


Baudiet “Vidusdaugavas garšu viļņu” daudzveidību! Pilns mājas kafejnīcu piedāvājums atrodams www.majaskafejnicas.lv un www.visitaizkraukle.lv, Facebook grupā “Ceļo ar garšu Vidusdaugavā!”, kā arī kontā “Visit Aizkraukle”. Lai nodrošinātu patīkamu pieredzi un jaunu garšu atklāšanu, iepriekš izpētiet mājas kafejnīcu darba laikus, cenas, kā arī piesakieties iepriekš, ja tas nepieciešams.

Informāciju sagatavoja Aizkraukles novada pašvaldības Administrācijas Tūrisma nodaļa

Lūdzu, uzgaidiet