E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls

27.02.2023.

Vai vēlies piedzīvot citādu realitāti - tādu, kurā varēsi iepazīt mākslas satura un formu daudzveidību mijiedarbībā ar modernajām tehnoloģijām? Dodies uz Valmieru! Kopš šodienas, 27. februāra, līdz 5. martam tur norisināsies pirmais Valmieras Starptautiskais multimediju festivāls, kurā tiks izrādīti multimediāli mākslas darbi, kas šīs nedēļas laikā būs pieejami gan Valmieras pilsētvidē, gan labi zināmās kultūrvidēs un arī vietās, kur līdz šim kultūras pasākumi nav notikuši.

  • Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas bijušajā peldbaseinā visu nedēļu no plkst.16.00 līdz 20.00 būs skatāma multimediāla instalācija “Noturēties virs ūdens”, ko veidojuši Valmieras Dizaina un mākslas vidusskolas audzēkņi kopā ar mākslinieci Karīnu Vītiņu. Instalācija rosina pārdomas par mentālās veselības problēmām - izdegšanas sindromu, sociofobiju, histēriju, depresiju, trauksmi u.c. emocionāliem stāvokļiem, ar kuriem mūsdienās saskaras liela daļa sabiedrības. Audiovizuālie mākslas darbi, kas veidoti, izmantojot mākslīgo intelektu, 3D modelēšanu, pēcapstrādes un video efektu programmas, atspoguļo cilvēka spēju pārvarēt grūtības - burtiski un metaforiski “noturēties virs ūdens”.

Foto: valmierasnovads.lv

  • Visu nedēļu no plkst.14.00 līdz 20.00 Valmieras Valsts ģimnāzijas Ledus pagrabā būs skatāms mākslas projekts “Pilsētas vibrācijas” – apmeklētāji varēs pieredzēt telpisko audio instalāciju, kuras centrā būs cilvēks un viņa atbilde ārējām vibrācijām.
  • Mākslīgais intelekts spēs atrisināt klimata problēmas? Vai varbūt palīdzēs mums kolonizēt Marsu? Kritiski reflektējot par šīm pseido-reliģiskajām attiecībām ar tehnoloģijām, darbu sērija "Dievišķā Attēli" pēta iespējas radīt jaunus, laikmetam atbilstošus dievišķā simbolus. Multimediālā izstāde ir skatāma visu nedēļu no plkst.14.00 līdz 20.00. Raiņa ielā 14 (bijušajā “ZET” ēkā).
  • 28.02., 1.03. un 2.03. virtuālās realitātes brillēs būs iespējams pieredzēt speciāli šai tehnoloģijai veidoto Nacionālā teātra izrādi “Atver acis”. Izrādes notiks kafejnīcas "Tērbata" 2. stāvā, Tērbatas ielā 2. Pieteikties uz bezmaksas vietu var šeit. Vietu skaits ir ierobežots!

Foto: valmierasnovads.lv

  • 2. martā plkst.19.00 un 4. martā plkst.15.00 un 19.00 festivālā viesosies apvienība "IevaKrish" ar skaņas izrādi “Labra nams”, kuras pamatā ir ap un starp apmeklētājiem veidota horeogrāfija un tai sekojoša skaņa, kuru nosaka mākslinieku veidotais, vizuāli neredzamais dejas raksts. Biļetes iespējams iegādāties šeit. Vietu skaits ir ierobežots!
  • Piektdienas, sestdienas un svētdienas vakarā no plkst.18.00 līdz 22.00 gan valmieriešiem, gan pilsētas viesiem tiks piedāvāta gaismas pastaiga gar Dzirnavu ezeriņu pilsētas centrā, ko veido gaismu mākslinieki "Those Guys Lighting", savukārt Pārgaujā (Amatnieku parkā, Cēsu ielā 20) būs iespējams pieredzēt interaktīvu skaņas projekciju, kas tapusi sadarbībā ar multimediju mākslinieku Mārtiņu Dāboliņu.

Plašāk par festivāla programmu lasi šeit.

Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet