E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Vasaras ieskandināšana Daugavpils, Siguldas un Madonas Pilsētas svētkos

01.06.2023.

Ir sākusies ilgi gaidītā vasara un ir īstais laiks aizraujošiem notikumiem! Šonedēļ plaša izklaides un kultūras pasākumu programma ir sagaidāma vairākās Latvijas pilsētās.

Ar vilcienu ērti nokļūt varēs uz Daugavpils, Siguldas un Madonas Pilsētas svētkiem. Iepazīsties ar plānotajām aktivitātēm šajās pilsētās, izvēlies sev tīkamāko un dodies ceļā uz jautrām svinībām!

"Ar Daugavpili sirdī" no 1. līdz 4. jūnijam

Šodien, 1. jūnijā, ar Forštates svētkiem tiks ieskandināta Daugavpils 748. dzimšanas diena. Daugavpilieši un pilsētas viesi ir aicināti uz Forštates kultūras namu, kur plkst. 17.00 notiks koncerts, jautras atrakcijas un konkursi.

No 2. līdz 4. jūnijam sajust patieso pilsētas piedzīvojumu garšu varēs āra kafejnīcās, svētku tirdziņā Rīgas ielā un atrakcijās visai ģimenei.

2. jūnijā visas dienas garumā būs saklausāmi Daugavpils ritmi - gan III Latvijas akordeonistu orķestra priekšnesumi, gan solistu, ansambļu un mūzikas grupu koncerti A. Pumpura skvērā un Dubrovina parkā. Bet no plkst. 18.00 uz galvenās Pilsētas svētku skatuves Vienības laukumā uzstāsies grupas "Bel Tempo", "Carnival Youth", "The Sound Poets" un dziedātājs Fēliks Šinders (Felix Shinder).

Kulmināciju Daugavpils pilsētas svētki sasniegs sestdien, 3. jūnijā, kad notiks tradicionālais Daugavpils Pilsētas svētku gājiens, pēc kura pilsētas radošie kolektīvi vienosies kopīgā krāšņā koncertprogrammā, katrs izpildot daļu no Dziesmu un deju svētku repertuāra. 

Tuvojoties dienas noslēgumam, no plkst. 19.00 uz galvenās Pilsētas svētku skatuves uzstāsies grupa "KJ Collective", Ivo Fomins un Vera Brežņeva. Bet uz svētku krāšņāko notikumu, svētku salūtu Daugavmalā, ikviens tiek aicināts plkst. 23.15.

Svētku noslēguma dienā, 4. jūnijā, paralēli aktivitātēm pilsētas centrā apmeklētāji varēs apmeklēt arī Daugavpils cietoksni, kur norisināsies "Krāmu tirdziņš", Daugavpils cietokšņa Nikolaja vārtu atvēršanas ceremonija un auto izstāde.


Attēls: www.daugavpils.lv
 
Plašāk par Daugavpils pilsētas svētkiem lasi šeit.

Vēro ziedu paklājus un svini Madonas Pilsētas svētkus no 1. līdz 3. jūnijam

Šodien, 1. jūnijā, savu 97 gadu jubileju sāk svinēt arī Madona. Trīs dienu garumā madonieši un pilsētas viesi ir aicināti baudīt koncertus, piedalīties izzinošās aktivitātēs, orientēšanās spēlēs, vērot izstādes un teatralizētu uzvedumu.

Pilsētas svētku plašākā pasākumu programma sagaidāma 3. jūnijā, kad varēs priecāties par Ziedu paklājiem Parka kalnā, apmeklēt Svētku tirgu Skolas ielā, piedalīties radošajās darbnīcās Mūzikas skvērā un piedalīties jautrā ballītē Priežu kalniņā, kas šajā svētku dienā pārtaps par izklaides un atrakciju zonu bērniem un visiem, kuri sirdī jūtas jauni. Te varēs apgleznot seju, izvēlēties skaistu gliteru tetovējumu, uzkāpt kokā, izmantojot arborista ekipējumu, iejusties alpīnista lomā, uzspēlēt lāzera peintbolu un lielformāta spēles, izpriecāties piepūšamajās atrakcijās un ķert lielos ziepju burbuļus.

Plkst. 16.00 no Blaumaņa ielas paredzēts svētku gājiens uz Madonas pilsētas estrādi, kur varēs noklausīties koncertu "Ieskats Dziesmu un Deju svētkos 2023".

Savukārt Saieta laukumā varēs gardi paēst Street Food festivālā un kārtīgi izdejoties, klausoties iemīļoto mūziķu skaņdarbus. Vakara koncertā uzstāsies "Singapūras satīns", "Carnival Youth", "Citi Zēni", "Pērkons", Mc Orķestris un Ivo Grīsniņš – Grīslis, kā arī Dj Jānis Balodis.


Attēls: www.madona.lv

Plašāk par Madonas pilsētas svētkiem lasi šeit

Noskaņojies vasarai Siguldas Pilsētas svētkos 3. jūnijā

Jau no plkst. 9.00 sestdien, 3. jūnijā, būs atvērts Siguldas svētku lieltirgus un "Zum zum" radošā darbnīca bērniem Siguldas tirgū, bet plkst. 13.00 turpat pirmo reizi svētku ietvaros notiks zaļumballe senioriem kopā ar folkloras draugu kopu "Brička".

Svētku laukumā plkst. 14.00 sāksies preču zīmes "Radīts Siguldā" svinīgā parāde, kurā piedalīsies vairāk nekā 20 Siguldas novada uzņēmumu. Apmeklētāji "Radīts Siguldā" teltī varēs piedalīties radošajās darbnīcās, produktu degustācijās un iegādāties Siguldas novadā radītās preces.

Sadarbībā ar "Kūkas gardas" notiks konkurss "Tava Kūku karaliene" ar 20 izcilu konditoru, amatieru un kūku mīļu meistardarbiem. Paredzēta arī degustācija un skatītāju balsojums.

Plkst. 15.00 Svētku laukumā īpašā aktivitātē "Noskaņojies vasara" būs iespēja skatīties Igaunijas laikmetīgā cirka kompānijas "Big Wolf" izrādi "Trīs māsas", kas stāsta par izcilajām Ziemeļvalstu sievietēm, par viņu maigumu, spēku, pārliecību un bailēm. Projekta pamatā ir gaisa disciplīnas (šūpuļtīkls, stīpa) un roku stāvēšana/akro-deja apvienojumā ar asprātīgu komēdiju, kas papildināta ar sociālu kritiku un izdejota ar tautasdziesmām un eposu stāstiem.


Foto: www.sigulda.lv

Plkst. 19.00 no dzelzceļa stacijas laukuma līdz Svētku laukumam notiks svētku gājiens. Svētku laukumā uzstāsies dziedātāja Būū, grupas "Astro’n’out" un "Mazais Princis", bet svētku izskaņā notiks maestro Raimonda Paula mūzikai veltīts disko vakars.


Attēls: tourism.sigulda.lv

Plašāk par Siguldas pilsētas svētkiem lasi šeit


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai "Pasažieru vilciena" mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet