E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Izzinoša Putnu dienu velo ekskursija Svētes palienē

21.03.2022.

Aprīlī Latvijā ik gadu tiek atzīmētas Putnu dienas, šogad tās norisināsies 2. un 3. aprīlī. Putnu dienu ietvaros 2. aprīlī Jelgavas reģionālais tūrisma centrs (JRTC) ikvienu aicina piedalīties velo ekskursijā “Braucam vērot putnus!”.

Putnu dienu ietvaros sestdien, 2. aprīlī, pulksten 10 no Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa pagalma sāksies velo ekskursija “Braucam vērot putnus!”. Gides Zanes Gravas pavadībā dalībnieki dosies uz Svētes palieni, kas ir nozīmīga migrējošo ūdensputnu un bridējputnu barošanās vieta. Pavasarī šeit novērojami zosu bari, pīles, gulbji, dzērves. Svētes palienē ekskursijas dalībniekus sagaidīs pieredzējis putnu pazinējs – ornitologs, kurš pastāstīs par tur sastopamajām putnu sugām un to dzīvesveidu.

Velo pastaigas garums ir 25 kilometri. Brauciena laikā dalībnieki varēs uzzināt daudz interesantu faktu par maršrutā redzamajiem objektiem un vietām, kā, piemēram, Mīlestības aleju, kur gide pastāstīs leģendu par patiesu mīlestību un draudzību, kā arī stāstu, kā radies alejas nosaukums. Vēl ekskursantiem būs iespēja apskatīt vietu, kur kādreiz atradās Grīvas stikla ceplis un uzzināt vēsturiskus faktus par Jelgavas lidlauku.

Brauciena noslēgums plānots ap pulksten 13 pie Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas torņa, taču ikviens interesents var uzkavēties Svētes palienē, cik ilgi vēlas, un atgriezties pilsētā patstāvīgi. Pasākuma dalībnieki aicināti ņemt līdzi binokļus un tālskatus, kā arī parūpēties par laika apstākļiem piemērotu apģērbu un apaviem. 

Dalība velo ekskursijā ir bez maksas, taču dalībnieku skaits ir ierobežots, tāpēc ikviens aicināts pieteikties iepriekš pa e-pastu tic@tornis.jelgava.lv vai tālruni 63005447. 

Pasākuma laikā notiks foto uzņemšana un/vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Jautājumu gadījumā par personas datu apstrādi aicinām vērsties pa tālruni 63005452 vai e-pastā laine.rozenberga@tornis.jelgava.lv. Papildu informācija par datu apstrādi Jelgavas pilsētas pašvaldībā pieejama šeit.

Atzīmējot Putnu dienas, tūrisma centrs aicina ikvienu no 2. līdz 19. aprīlim piedalīties interaktīvā spēlē “Atmini putnu balsis!”

Spēles dalībnieki, ņemot līdzi JRTC sagatavoto darba lapu, aicināti doties uz Jelgavas parkiem un pārbaudīt savas zināšanas par Latvijas putnu dziesmām. Laikā no 2. līdz 19. aprīlim Stacijas, Alunāna un Raiņa parkā, kā arī Hercoga Jēkaba laukumā uz soliņiem būs izvietoti putnu silueti ar QR kodu. Noskenējot kodu, tiks atskaņota kāda putna dziesma, kas spēles dalībniekiem būs jāatpazīst. Izaiciniet savu ģimeni un draugus, dodieties pastaigā un atminiet kopumā 12 Latvijas putnu balsis! Pareizās atbildes būs iespējams pārbaudīt noskenējot kvadrātkodu, kas atrodas uz spēles darba lapas.

Darba lapas no 2. līdz 19. aprīlim var saņemt tūrisma centrā (Akadēmijas ielā 1) vai lejupielādēt www.visit.jelgava.lv

Informāciju sagatavoja
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde
“Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”

 

Lūdzu, uzgaidiet