E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Pārgājiens Jelgavā - Jāņu zāles meklējot

09.06.2022.

19. jūnijā pulksten 10.30 Jelgavas reģionālais tūrisma centrs aicina piedalīties bezmaksas pārgājienā “Jāņu zāles meklējot”.

Jūnijs ir mēnesis, kad viss zied, gaiss smaržo un tvan, tāpēc ikviens, kam tuva ir vasaras Saulgriežu sagaidīšana, 19. jūnijā ir aicināts doties aptuveni 22 km garā pārgājienā “Jāņu zāles meklējot”. Pārgājiena laikā dalībnieki kopā ar gidi Inu Jurģi dosies meklēt jāņuzāles gan pļavās un laukos, gan mežos un čaklu saimnieku sētās.

Aktivitāte sāksies Stacijas parkā pie pieminekļa Jelgavas atbrīvotājiem “Lāčplēsis”, no kurienes ekskursanti dosies pāri Platones upei, caur mežiem uz bišu saimniecību "Līgas medus", kur saimnieks iepazīstinās ar bišu dzīvi, būs iespēja degustēt un iegādāties pavasara ziedu medu. Pārgājiens turpināsies uz Vircavas pusi, kur aktivitātes dalībnieki apskatīs krāšņo Vircavas muižas parku.  Netālu no Vircavas muižas Dūcmaņu ģimene cep gardu maizi, pīrāgus, plātsmaizes un citus gardumus. Savukārt zemnieku saimniecībā “Pasakas” būs iespēja degustēt un iegādāties saldas pašmāju zemenes. Tie, kuri vēlas, uz Jelgavu varēs doties ar sabiedrisko transportu. 

Lūgums ņemt vērā, ka pārgājiens un gida pakalpojumi ir bez maksas, savukārt ciemošanās saimniecībās un degustācijas ir par samaksu, tāpēc aicinām paņemt līdzi 6 eiro, kā arī papildu naudu, ja plānojat iegādāties našķus.

Dalībnieku skaits ekskursijā ir ierobežots, tāpēc jāpiesakās iepriekš e-pastā tic@tornis.jelgava.lv vai pa tālruni 63005447.

Pasākumu laikā notiks fotogrāfiju uzņemšana un/vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitāšu norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Jautājumu gadījumā par personas datu apstrādi jāvēršas pie Jelgavas pilsētas pašvaldības iestādes "Jelgavas reģionālais tūrisma centrs" galvenās speciālistes administratīvajos jautājumos pa tālruni 63005452 vai e-pastā laine.rozenberga@tornis.jelgava.lv. Papildu informācija par datu apstrādi Jelgavas pilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē.

Informāciju sagatavoja
Jelgavas pilsētas pašvaldības iestāde
"Jelgavas reģionālais tūrisma centrs"

Lūdzu, uzgaidiet