E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Pēc vietējo ražotāju dāvanām uz Siguldas Adventes tirgu

24.11.2022.

Attēls: Siguldas tirgus

Tuvojoties gada gaišākajiem svētkiem, kad daudzi ir brīnuma gaidās un gada tumšo laiku gribas izgaismot ar sirds siltumu, Siguldas tirgus aicina laicīgi sarūpēt Ziemassvētku dāvanas saviem mīļajiem mierīgā gaisotnē, izvairoties no lielveikalu burzmas.

Katru decembra sestdienu līdz pat Ziemassvētkiem, proti, 3., 10., 17. un 24. decembrī, Siguldas tirgū, R. Blaumaņa ielā 2, no plkst. 9.00 līdz 13.00 norisināsies Siguldas Adventes tirgus. Tajā būs iespējams iegādāties gan jau iemīļotos siguldiešu radītos un audzētos labumus, gan citviet Latvijā radītās dāvanas. 

Izvēlies vietējo ražotāju darinājumus no īpaši sarūpētas svētku dāvanu izlases

Siguldas Adventes tirgū piedalīsies gan vietējie Siguldas tirgotāji, kurus jau regulāri var satikt tirgū, gan viesi no citiem novadiem. Tirgū ciemosies, piemēram, viena no pirmajām amatalus (craft beer) darītavām “Labietis”, Siguldas tuvie kaimiņi no Krimuldas ar mājas vīniem “Cremon” un “Veselības laboratorija” no Cēsīm ar ogu uzlējumiem un destilātiem. 

Būs iespēja satikt dabīgās bārdas un ķermeņa kosmētikas ražotājus “Silmachy Remedies”, melnās keramikas autorus Ivanu Knutovu no Valmieras un Ingu Britiku no Siguldas.

Savus mīļos Ziemassvētkos varēsiet iepriecināt ar rokām darinātām rotām no Mārītes Kopānes un Anitas Ruskules, kā arī lina izstrādājumiem, zeķēm, cimdiem, rotaļlietām un dažādiem citiem rokdarbu un mājas dekoriem no “Valenti V” un “Pērles un mežģīnes”.

Būs pieejamas arī noderīgas dāvanas pašiem mazākajiem - zīdaiņu un bērnu apģērbi no “ALMA LTD” un “Tubedo”. Tirgū varēs sastapt arī medus un propolisa produktu tirgotājus “Pullēnu Drava” no Siguldas novada un viesus no z/s “Galdiņi”.

Īpašs notikums Siguldas Adventes tirgū būs Dāvanu galds

Uz iespaidīgā un bagātīgā sešus metrus garā Dāvanu galda būs atrodamas interesantas lietas Ziemassvētku dāvanām no Latvijas ražotājiem. No Tīnes salona etnogrāfiskajiem dūraiņiem un bērnu mūzikas instrumentiem no veikala “UPE” līdz bērnu drēbēm no “Kroeno Kids” un “Paade Mode”, ekotekstila precēm no “Fall in Textile”, dabīgajām ziepēm no “Zabi Crafts”, dabīgās kosmētikas “ApIMI”, Ādažu medu un virtuoziem traukiem no Laines Beriņas, “k.porcelain” un Daces Cibuļskas.

Ziemīgas garās pastaigas gleznainā ainavā

Siguldā atradīsi ne vien sirsnīgas, ar rokām gatavotas dāvanas, bet pilsēta noteikti būs arī lielisks galamērķis, kur baudīt unikālu kultūrvidi un gleznainus skatus.

Dodies uz Svētku laukumu, no kura varēsi vērot klasisku ainavu uz Gaujas senleju un Krimuldas pili. Te dabas krāšņums priecē acis ne vien zelta rudenī, bet arī ziemā, kad ainaviskās vietas iegūst īpašu valdzinājumu. Rokas stiepiena attālumā no Svētku laukuma atrodas arī Livonijas ordeņa Siguldas pils un Siguldas Jaunā pils, abas pilis būs apskates vērtas, ja vēlies sajust vēstures dvesmu. Livonijas ordeņa Siguldas pils mūri glabā vēstures stāstus jau kopš 1207. gada, kad pils tikusi celta, bet 18. gadsimta sākumā Ziemeļu kara laikā nopostīta. Kopš rekonstrukcijas darbiem 2011. gadā pils ir pieejama apmeklētājiem. Tagad ikvienam ir iespēja uzkāpt pils torņos, staigāt pa mūra sienām, sajūtot viduslaiku auru un vērojot apkārtnes dabu. Savukārt Siguldas Jaunās pils pirmsākumi meklējami 19. gadsimtā, kad tā tikusi uzbūvēta. Savā pastāvēšanas laikā pils vairākkārt ir pārbūvēta, un šobrīd telpās ir atjaunots interjers, kāds tas ir bijis 1937. gadā, kad pils interjera veidošanā tika iesaistīti zināmi latviešu mākslinieki, kuru darbi pilī skatāmi arī šodien.

Sajust mieru un aizmirst par pilsētas drūzmu varēsi, pastaigājoties pa Krimuldas serpentīna ceļu, pa kuru iespējams nokļūt Krimuldas muižā, kur ir saglabājies unikāls muižas komplekss ar pārvaldnieka māju, ratnīcu, klēti, kalti un Šveices māju ar izteiksmīgiem kokgriezumiem. Tomēr, ja vēlies pasaudzēt kājas, Krimuldas muižu vari sasniegt, izbraucot pāri Gaujai ar gaisa trošu vagoniņu, virs apsnigušajām koku galotnēm vērojot burvīgu ainavu vairāku kilometru tālumā uz Siguldas un Turaidas pili, Krimuldas muižu, kā arī bobsleja un kamaniņu trasi "Sigulda".

Izvēlies sev atbilstošāko vilciena atiešanas laiku no tuvākās pieturvietas, nopērc e-biļeti un ērti nokļūsti Siguldā, kur varēsi gūt spilgtus iespaidus un papildināt dāvanu maisu pirmssvētku brīvdienās!

Lai mierīgs un skaists šis laiks!
 

Lūdzu, uzgaidiet