E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ziemassvētku gaidīšanas svētki Otrajā adventē

29.11.2022.

Pirmssvētku laikā, kad tik ļoti gaidām gaismas uzvaru pār tumsu, pilsētas un ciematiņi turpina ietērpties košā svētku rotā, priecējot ar skaisti izgaismotajām ielām un taciņām. Arī Otrajā adventē daudzviet Latvijā tiks svinīgi iedegtas Ziemassvētku eglītes un tirdziņos varēs sarūpēt dāvanas, kā arī panašķoties ar vietējo amatnieku rūpīgi gatavotiem gardumiem.

Ja vēlies mierīgā gaisotnē, izvairoties no lielveikalu burzmas, iegādāties ko īpašu svētku galdam vai iepriecināt sev mīļu cilvēku ar kādu interesantu vietējo ražotāju darinājumu, tad noteikti dodies uz Siguldu, kur jau šajā sestdienā, 3. decembrī, Siguldas tirgū, R. Blaumaņa ielā 2, sāks darboties Siguldas Adventes tirgus. Tajā būs iespējams iegādāties gan jau iemīļotos siguldiešu radītos un audzētos labumus, gan citviet Latvijā radīto produkciju. Tirdziņš norisināsies katru decembra sestdienu no plkst. 9.00 līdz 13.00 līdz pat Ziemassvētkiem. Vairāk lasi šeit.

Laba ideja būs apmeklēt Siguldu arī svētdien, 4. decembrī, jo plkst. 17.00 Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā iemirdzēsies pilsētas centrālā egle, kura veidota no aptuveni 50 mazākām eglītēm, dekorējot tās ar vairāk nekā 9000 diožu lampiņām.

Ar īpašām svētku melodijām šajā dienā priecēs “Ziemassvētku orķestris” un dziedātāja Katō. Savukārt līdzās mirdzošai eglei koprades laboratorijās būs skatāma Leļļu Mākslas muzeja un mākslinieku Ināras un Ulda Liepas izstāde “Ziemassvētki senajās pastkartēs”.

Varbūt vēlies apvienot Ziemassvētku gaidīšanas laiku ar ziemīgu pastaigu gar jūru? Tad dodies 3. decembrī uz Jūrmalu! Patīkamas emocijas radīs uz ielām un tiltiem ieslēgtais svētku apgaismojums. Līdz ar krēslas iestāšanos arī Dzintaru mežaparks pārvērtīsies Gaismas parkā, kuru rotās īpaši Ziemassvētku gaismas dekori, veidoti no vairākiem tūkstošiem krāsainu LED lampiņu.

Foto: visitjurmala.lv

Lai tava dienā Jūrmalā būtu vēl iespaidiem bagātāka, tad plkst. 17.00 dodies uz Ziemassvētku egles iedegšanas pasākumu, kas notiks Jomas ielas sākumā, iepretim Majoru stāvlaukumam. Pirms egles iedegšanas Ziemassvētku vecītis aicinās doties kopīgās rotaļās un noskatīties “ziemeļbriežu spēka deju”. Mazie svētku apmeklētāji varēs izbraukt ar karuseli un iemēģināt roku Ziemassvētku vecīšu neparastā orķestra diriģēšanā. Svētku egli iedegt palīdzēs Jūrmalas teātra aktieri, deju kolektīva “Jūrmaldancis” dejotāji un Jelgavas bigbenda mūziķi.

Ja ceļa vēji šajās brīvdienās būs aizveduši līdz Krustpilij, tad sestdien, 3. decembrī, kopā ar ģimeni dodies uz Jēkabpils Vecpilsētas laukumu, kur plkst. 16.00 notiks pilsētas egles atklāšana.

Paši mazākie apmeklētāji te būs priecīgi satikt tādus iemīļotus multfilmu un pasaku varoņus kā Bings, Olafs, Vinnijs Pūks un Popijs. Tepat būs arī Ziemassvētku vecītis ar Rūķeni, pie kuriem atradīsies Ziemassvētku pasts, kurā varēs iemest savu vēstuli, lai Ziemassvētku vecīša rūķīši to laikus izlasa.

Ja nepaspēji sastapt Ziemassvētku vecīti Jēkabpilī, tad nebēdā un dodies uz Rēzekni, kur svētdien, 4. decembrī, Festivāla parkā, Pils ielā 17 plkst. 17.00 notiks pilsētas lielās egles iedegšanas svētki, kuru laikā varēsi sastapt arī Salatēti “Ziemassvētku vecīša namiņā”.

Par svinīgu un jautru gaisotni parūpēsies Rēzeknes bērnu tautas deju kolektīvs "Dziguči" un izglītības iestāžu audzēkņi, kuri rēzekniešus un pilsētas viesus priecēs ar muzikālu programmu.

Gan liels, gan mazs varēs sajust gaisā virmojošās svētku noskaņas un pat doties izjādē ar poniju vai apmeklēt dzīvnieku fermu.

Darbosies arī svētku tirdziņi, kuros varēs iegādāties amatnieku darinājumus, zemnieku audzētus lauku labumus, tirgotāju sarūpētus gardumus un piparkūkas.

Par aktīvu svētku programmu Otrajā adventē parūpēsies arī Salaspils. 4. decembrī plkst. 14.00 Rīgavas mūzikas un mākslas dārzā, Līvzemes ielā 7 ģimenes ar bērniem varēs reģistrēties Ziemassvētku spēļu stacijām, lai no plkst.14.00 līdz 16.00 rūķu pavadībā pildītu jautrus uzdevumus. Uzdevumu raitākai izpildei dalībnieki varēs malkot uz ugunskura gatavotu karsto Ziemassvētku dzērienu.

Plkst. 16.00 pie kultūras nama “Rīgava” ieradīsies arī Ziemassvētku vecītis ar rūķiem, lai svinīgi iedegtu eglīti.

Ja kārojas pēc kāda našķa vai garda silta dzēriena, tad dodies 4. decembrī uz Dobeli, kur no plkst. 16.00 darbosies mazais Adventes saldumu tirdziņš. Tepat varēsi uzņemt sirsnīgas bildes kopā ar ģimeni un draugiem foto Sniega Bumbā.

Savukārt plkst. 16.45 dobelniekus un pilsētas viesus priecēs Ziemas dejas performance un plkst. 17.00 galvenais notikums – egles iedegšanas stāsts "Meitene, kas rotāja eglīti". Stāstā meitene satiks dažādus saldumu tēlus - Piparkūku vīriņu, Konfekti un citus -, ar kuriem kopā caur stāstu ievedīs eglītes rotāšanas un iedegšanas piedzīvojumā. Pēc egles iedegšanas būs iespēja ar tēliem nofotografēties.

Izvēlies sev tīkamāko pirmssvētku programmu, kāp vilcienā un dodies baudīt brīnumaino Ziemassvētku gaidīšanas laiku!

Apskatīt vilciena kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet