E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Sākusies slēpošanas sezona

07.12.2022.

Baltā ainava aiz loga tā vien aicina doties dabā, lai kārtīgi izkustētos. Īstais laiks kāpt uz slēpēm un doties ziemīgā piedzīvojumā!

Esam apkopojuši slēpošanas trases, kuras jau sākušas darbu, - uz tām ir ērti nokļūt ar vilcienu, turklāt rūpīgi sasietām slēpēm nav jāpērk bagāžas biļete.

Slēpotājus gaida dabas parks “Ogres Zilie kalni”, tajā ir sagatavota distanču slēpošanas trase. Trase stiepjas no Ikšķiles līdz Ogrei un atpakaļ, tās kopgarums ir gandrīz 12 kilometri. Trase ir apgaismota katru dienu līdz pulksten 22.00. Darbojas arī slēpju noma.

Dabas parks būs lielisks galamērķis ne tikai aktīvās atpūtas cienītājiem, bet arī tiem, kuriem gribas mierīgas pastaigas svaigā gaisā. Parkā ir ierīkots 30 metrus augsts skatu tornis, no kura paveras burvīga ainava uz tuvāko apkārtni. Netālu no torņa atrodas arī skatu laukums pie Dubkalnu ūdenskrātuves, kur no 27 metru augstuma var vērot gleznainus ziemas skatus un uzņemt savas skaistākās fotogrāfijas.

Ja padomā ir kāds garāks ceļojums, tad laba ideja šajā sniegotajā laikā būs doties uz Vidzemes augstienes sirdi – Madonas novadu, kur arī ir jau sākusies jaunā slēpošanas sezona.

  • Sporta un atpūtas bāzē "Smeceres sils" šobrīd ir sagatavotas trases 20 km garumā. Ir iespēja slēpot slidsolī, kā arī, lai varētu baudīt ziemas priekus, iestājoties tumsai, distanču slēpošanas trases katru vakaru ir apgaismotas līdz pulksten 21.00.
  • Arī Cesvainē slēpot gribētājiem ir atvērta distanču slēpošanas trase ar ~1 kilometru apli gan klasiskajai slēpošanai, gan slidsolim. Trase atrodas Cesvaines TV torņa laukumā aiz auto stāvvietas (GPS: 56.970036, 26.303244). Vakaros trase ir apgaismota. Plašāku informāciju var uzzināt, zvanot uz tālruni + 371 26563464.

Savukārt Sigulda noteikti būs lieliska izvēle, ja vēlies vērot gleznainus skatus uz Gaujas senleju. Te dabas krāšņums ziemā iegūst īpašu valdzinājumu. Vari izbaudīt gan nesteidzīgas pastaigas pa dabas takām, gan ļauties sportiskām aktivitātēm Fischer Slēpošanas centrā, kur ir sagatavota apgaismota distanču slēpošanas trase 1,2 kilometru garumā un 700 metrus gara trase ar klasikas špūri. Te ir pieejama inventāra noma, kā arī nospodrināt savas slēpes varēsi apkopes servisā.

Lielisks sniega segums un pasakaina dabas ainava ir vērojama Žagarkalnā. Tādēļ kāp vilcienā un dodies uz Cēsīm, kur no dzelzceļa stacijas līdz trasei viegli un ātri nokļūsi ar vietējo autobusu nepilnās 20 minūtēs.

  • Šobrīdi atvērtās trases: Cīruļkalns 1 un 2, Žagarkalns 1 un Slēpošanas Bērnu parks.
  • Darbojas gan inventāra noma, gan inventāra apkope.
  • Ja vēlies apgūt vai pilnveidot savas slēpošanas prasmes, tad vari jau laicīgi rezervēt instruktorus individuālai apmācībai, zvanot uz tālruni 28707707.

Foto: https://www.facebook.com/Zagarkalns 

Ziemas prieki sākušies arī Līvānos, tādēļ, ja ciemosies šai pusē, tad noteikti dodies uz Grīvas aktīvās atpūtas parku. Te ir sagatavota trase slēpošanai slidsolim un apgaismojums trasē ir ieslēgts līdz pulksten 22.00.

Atliek vien pucēt slēpes, ņemt līdzi iemīļoto tēju termosā, saģērbties silti un doties baudīt enerģiskas brīvdienas!

Lūdzu, uzgaidiet