E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Idejas aizraujošam skolēnu brīvlaikam

14.03.2023.

Lai arī ziema vēl neatkāpjas, gaisā jau virmo pavasara smarža, laiks kļūst siltāks un noskaņojums doties kādā piedzīvojumā ārpus mājām kļūst arvien izteiktāks. Jo īpaši tādēļ, ka pilnā sparā rit skolēnu brīvlaiks. Skolas somu var atstāt mājās un pavadīt šo nedēļu jautri, izzinoši un radoši.

Šajā rakstā atradīsi ekskursiju ar vilcienu idejas, vai esi skolēns vai skolēna vecāks!

Atklāj sevī jaunas prasmes Tukumā, Jēkabpilī un Daugavpilī

Vai zināji, ka Tukumā atrodas pirmā salmu darbnīca Latvijā? Te sastapsi no salmiem veidotus pasaku tēlus - gan Runci zābakos, gan Zelta pūķi, kā arī rūķu, putnu, raganiņu, sēņu un eksotisku dzīvnieku kolekcijas. Savukārt par Kurzemes-Zemgales hercogistes laikiem te atgādinās burukuģis ar visu apkalpi, pirātu kuģis ar pirātiem, izgaismota pils un Tobāgo sala.

Ja vēlies radoši izpausties, tad meistara vadībā varēsi izveidot arī savu salmu figūriņu, ko varēsi paņemt līdzi uz mājām.

Pieteikties muzeja apmeklējumam un radošajai darbnīcai iespējams, zvanot pa tālruni 29495746. Vairāk par darbnīcu lasi šeit

Par citām piedāvātajām aktivitātēm Tukuma novadā skolēnu brīvlaikā lasi šeit.

Foto: Visit Tukums. Salmu darbnīca – muzejs

Par ziepju gatavošanas procesu un tā vēsturisko attīstību uzzināsi Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļā "Sēļu sēta", kur 16. martā plkst. 11.00 norisināsies ziepju gatavošanas darbnīca. Pasākuma pirmajā daļā atklāsi, kā radās ziepju nosaukums, kad un kāpēc sāka ražot sintētiskās ziepes, kādas mazgāšanās paražas ievēroja karaļi un augstmaņi senatnē. Pasākuma otrajā daļā būs iespēja pašam gatavot ziepes no dabīgiem materiāliem, sajaucot dažādus kaltētus augus un ziedus ar ziepju masu. Programmas beigās savas izgatavotās ziepes varēsi arī paņemt līdzi. Pieteikties uz ziepju gatavošanas darbnīcu vari, zvanot pa tālruni 27029039. 

Par citām piedāvātajām aktivitātēm Jēkabpils novadā skolēnu brīvlaikā lasi šeit.

Foto: jekabpilsmuzejs.lv

Savukārt iespēja darboties ar mālu, gleznot, veidot aplikācijas, kā arī iemācīties darināt vitrāžas varēsi Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā un Daugavpils Māla mākslas centrā. Vairāk lasi šeit

Iejūties burvju mākslinieka lomā Gulbenē

Ja sen esi sapņojis kļūt par burvju mākslinieku, tad 18. martā dodies uz Gulbeni, kur Izglītojošajā un interaktīvajā centrā "Dzelzceļš un Tvaiks" plkst. 13.30 un 16.00 notiks nodarbība "Lidojošais zīmulis". Dalības maksa 6,50 eiro (no personas). Vairāk informācijas, zvanot pa tālruni uz 25448661.

Satiec zirgus Skrīveros

Zirgi ir vieni no elegantākajiem un graciozākajiem dzīvniekiem. Dodies uz "Sarmītes staļļiem" (Lielkažoki -1, Skrīveri)  un iepazīsti šīs skaistās un gudrās radības. Te būs iespējamas izjādes ar zirgiem - vizināšanās ratos, sniegotā laikā pieejami arī izbraucieni kamanās. Bērni varēs vizināties ponija mugurā. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, zvanot pa tālruni uz 29748079.

Par citām piedāvātajām aktivitātēm Aizkraukles novadā skolēnu brīvlaikā lasi šeit.

Foto: visit.skriveri.lv. Sarmītes Staļļi.

Iepazīsti Jūrmalu

Ja vēlies vairāk uzzināt par lielāko kūrortpilsētu Baltijas jūras krastā, tad dodies uz Jūrmalu un kopā ar visu ģimeni iepazīsti pilsētu aktīvā pastaigā, vienlaikus risinot interaktīvus foto orientēšanās uzdevumus par un ap dažādiem pilsētas objektiem. Pieteikties vari šeit.

Par citām piedāvātajām aktivitātēm Jūrmalā skolēnu brīvlaikā lasi šeit.

Visi galamērķi ir ērti sasniedzami ar vilcienu, atliek vien izvēlēties sev saistošāko ekskursijas plānu un doties ceļā. Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet