E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Soma nav pasažieris

18.02.2020.

Mēs esam priecīgi, ka arvien vairāku pasažieru savām gaitām izmanto vilcienu satiksmi! Vilciens ir uzticams, ātrs un drošs un saudzē maciņu. Tomēr lielā pieprasījuma dēļ cilvēkiem nākas kļūt pieklājīgākiem un draudzīgākiem.

Jau izsenis ir zināms, ka Latvijā ļaudis labprātāk dzīvo viensētās un viņiem nepieciešama liela privātā telpa, tāpat vajadzīgs laiks, lai iepazītu citus, sadraudzētos un uzticētos.

Arī Imants Ziedonis reiz rakstīja: “…tev ir tiesības man sēdēt blakus. Tevi no šīs vietas neizliks, tikai mieru! Nē, pilsone, šī vieta nav tukša. Te sēž mans gars, un viņam ir tiesības tur sēdēt. Jā, viņam ir mēteļa apveids, bet viņš ir mans gars. Manī pašā? Manī pašā arī ir gars, un šis arī ir manējais.”

Sabiedriskajā transportā tiešām var novērot, ka cilvēki cenšas iekārtoties tā, ka vieta blakus paliek brīva, lai saglabātu neaizskartu savu lielo auru. Uz šī brīvā krēsla visbiežāk novieto somu. Un vienlaikus darbojas vēl viena mūsu goda īpašība – kautrība. Kautrēšanās pateikt pasažierim ar lielu, blakus sēdošu garu vai somu, ka arī kājās stāvošais vēlētos apsēsties.

Mūsu klientu apmierinātības pētījums parāda, ka 88% pasažieru vilcienā jūtas droši par sevi un savām mantām. Tāpēc apģērbu un somas, grozus, kastes un citu bagāžu droši var novietot uz bagāžas plaukta vai turēt klēpī. Ja personīgās lietas nepārsniedz bagāžas pārvadāšanas nosacījumos noteiktos parametrus, tad tai pat nav pārvadāšanas biļetes, līdz ar to vēl jo vairāk nevajadzētu atrasties uz krēsla.

Tāpēc ar kampaņu “Soma nav pasažieris” aicinām mūsu pasažierus sagādāt sev un citiem patīkamu braucienu un ļaut citiem apsēsties! Kas zina – varbūt blakus vai pretī sēdošais ceļabiedrs izrādās patīkams un interesants cilvēks!

Paldies, ka braucat vilcienā!

Lūdzu, uzgaidiet