E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Lasi dzeju, izkāpjot no vilciena

08.09.2020.

11. septembrī plkst. 20.00 arī vilciena pieturvietās notiks Dzejas dienu akcija “Sirds uz perona”, kurai šogad aprit 10 gadu.

Vilciena pasažieri var kļūt par apzinātiem vai nejaušiem Dzejas dienas dalībniekiem.

Šī gada devīze – “Biļete no sirds uz sirdi”: dzeja par mīlestību, veltījumi.

“Sirds uz perona” ir klasiska Dzejas dienu pasākuma reverss: galvenajā lomā nav dzejnieks, bet gan dzeja. Lasījumi notiek vienlaikus daudzās stacijās un autoostās Latvijā un pasaulē. Uz perona ir tā: nevis dzejnieki lasa un publika klausās, bet otrādi – katrs, kurš vēlas, nolasa pārējiem dzejoli, kas pašam patīk. Var spēlēt ģitāru un dziedāt, jo arī dziesma iesākumā bija dzeja. Par dzejas lasītāju var kļūt arī nejauši garāmgājēji – tā ir perona burvība. Pat, ja stacijā ir pāris vai pārdesmit cilvēku, visā pasaulē viņu ir tūkstotis, un visus vieno dzeja un ceļš zem kājām.

Ja stacijā ir “Sirds uz perona” pavadonis, tad katrs dzejas pasažieris saņem īpašo biļeti, ar kuru veselu gadu var bez maksas apmeklēt lieliskus muzejus. Ja tavā stacijā nenotiek iepriekš izsludināts pasākums, nolasi veltījuma dzejoli kādam īpašam cilvēkam video zvanā vai citādi, sūti video uz sirdsuzperona@inbox.lv vai ievieto sociālajos tīklos ar mirkļbirku #sirdsuzperona un saņem biļeti.

Pieturvietas vari uzzināt šeit.

Lūdzam ņemt vērā, ka 11. septembrī posmā Ķemeri-Tukums2 kursēs dīzeļvilcieni ar pāris minūšu nobīdi no ierastā grafika. Visas aktuālās izmaiņas jau ir ietvertas elektroniskajā vilcienu kustības sarakstā.

 

Lūdzu, uzgaidiet