E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ar vilcienu uz Gulbeni katru nedēļas nogali

24.05.2021.

4. jūnijā uzsākam regulāru vilcienu satiksmi uz Gulbeni. Vilciens no Rīgas uz Gulbeni visu vasaru kursēs piektdienu vakaros, sestdienu rītos un svētdien ap pusdienlaiku, savukārt no Gulbenes tas aties sestdienās no rīta un vakarā un svētdienu pēcpusdienā. Precīzus vilcienu kursēšanas laikus no jebkuras pieturas šajā maršrutā var apskatīt vilcienu kustības grafikā “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā.

Vilcienā braukt ir ērti, lēti, droši, nerodas rūpes par degvielas uzpildi, autostāvvietām un sagurums no automašīnas vadīšanas vairāku stundu garumā. Pērkot e-biļeti, viena brauciena Rīga-Gulbene cena ir 6.35 eiro, par bagāžu/velosipēdu – 1.91 eiro. Skatiet vilcienu kustības sarakstā, cik maksā vilciena biļete no citām pieturām.

Foto: E. Podniece

Ceļojumu ar vilcienu uz Gulbeni sestdienās var turpināt pa šaursliežu dzelzceļu, dodoties braucienā ar vienīgo regulāri kursējošo šaursliežu vilcienu – Gulbenes-Alūksnes bānīti. Izmantojiet iespēju aizbraukt līdz Alūksnei, bet varat izkāpt un dienu pavadīt arī gleznainajā Stāmerienas pagastā – apskatot Stāmerienas pili, Stāmerienas Sv.Ņevas Aleksandra pareizticīgo baznīcu, vizinoties ar laivu vai kuģīti pa ezeru vai arī baudot Stāmerienas pagasta tūrisma uzņēmēju viesmīlību. Bānīša kursēšanas laiki ir pielāgoti pasažieru vilciena pienākšanas un atiešanas laikiem Gulbenes dzelzceļa stacijā.

Foto: E. Podniece

Bet var palikt Gulbenē un izbaudīt pašvaldības aģentūras “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” individuālajiem ceļotājiem un ģimenēm sagatavoto aktivitāšu piedāvājumu novadā – iepazīt Gulbeni ar orientēšanās spēli “Atklāj Gulbeni no jauna!” un atklāt pastaigu takas pilsētas sakoptajos parkos, izpētīt Vecgulbenes muižas vēstures stāstus, izbraukt loku pa pilsētu ar elektrovilcieniņu, izzināt dzelzceļa vēsturi izglītojošajā un interaktīvajā centrā “Dzelzceļš un Tvaiks” vai doties izbraucienā ar savu vai nomātu velosipēdu. Katru trešo sestdienu Gulbenē notiek Zaļais tirdziņš.

Vairāk informācijas par atpūtas, ēšanas un nakšņošanas iespējām Gulbenes pilsētā uzziniet www.visitgulbene.lv

Veloentuziastiem ir iespēja doties braucienā pa “zaļo dzelzceļu” no Gulbenes uz Balviem. Tā ir lieliska vieta, kur baudīt mieru un klusumu, sajust gadalaikam raksturīgo dabu, aplūkot vietas, kur satiekas Vidzemes un Latgales novads, pa ceļam piestājot arī Litenes pagastā un apskatot skaisto Litenes muižas un Pededzes upes zaļās promenādes apkārtni, kā arī Riteņu parku. “Zaļais dzelzceļš” no Gulbenes ved arī otrā virzienā – uz Jaunpiebalgas pusi. Arī šeit pa ceļam varēsiet gūt daudz interesantu iespaidu, apbrīnojot pamesto Galgauskas muižas Svētā Jāņa Kristītāja pareizticīgo baznīcu, paviesojoties rakstnieka Apsīšu Jēkaba dzimtas mājās “Kalaņģos” un apskatot Lizuma muižu, iegriežoties arī Rankas pagasta kultūrvēsturiskā mantojuma centrā un aizbraucot izbaudīt arī skaistā Rankas muižas kompleksa piedāvājumu.

Atgādinām, ka velosipēdi vilcienā ir jānovieto turētājos vagonā, kas marķēts ar velo apzīmējumu, vai bez tiem – ne vairāk par 5 velosipēdiem vienā vagonā!

Aicinām pirms došanās ar vilcienu izvērtēt savu fizisko stāvokli, kā arī veselības drošības apsvērumus un ievērot visus valstī noteiktos epidemioloģiskos drošības pasākumus!


 

Lūdzu, uzgaidiet