E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Kusties tu, kustos es, kustas visās papardēs

20.06.2023.

Klāt gada garākā diena un īsākā nakts. Pilnbrieda, aktīvas enerģijas un maģijas laiks. Īss, brīnumu pilns brīdis, ko gaidām visu gadu. Un saulgriežu simbols ir paparde ar teiksmaino ziedu, kurā iemiesojas saules sūtītā uguns un kuru ļaudis dodas meklēt. Ja arī to neatrod, sirdī paliek pārdzīvojums un atmiņas. Kuri to atrod, iegūst laimi un iespēju izzināt pagātnes un nākotnes noslēpumus.

Ar papardēm rotā telpas vai izklāj grīdas, liek jāņuzāļu pušķos un sien pirtsslotās. Papardes paklājot zem ugunskura, tiek uzskatīts, ka tie ir vārti uz citu pasauli. Tādējādi ugunskurs iegūst sakrālu nozīmi. Lecot pāri ugunskuram, ielecam jaunā pasaulē. Visas vasaras saulgriežu rituālās darbības tiek veiktas ar nolūku sakārtot sevi un uzņemt spēku jaunam gada un dzīves ciklam.

Papardes lapu raksts atgādina ceļus, kas iezīmējas mežmalēs. Tāpat sliežu ceļu zarojums savieno vietas, lai vilcieni savestu kopā cilvēkus latvisko tradīciju uzturēšanai. Vilcieni Līgo svētkos kursēs pēc brīvdienu grafika, un tālākajiem maršrutiem nodrošināsim garākus vilcienu sastāvus. Lai jums spēcinoši un priecīgi šie vasaras svētki!

“Pasažieru vilciena” tīmekļvietnē un mobilajā lietotnē publicētajā vilcienu kustības sarakstā ir ietvertas visas aktuālās izmaiņas. Elektroniski ir iespējams ne vien apskatīt vilcienu kustības grafiku, bet arī iegādāties e-biļetes, tostarp vairākās dzelzceļa līnijās ar 5 vai 10% atlaidi.

Līgo!

Lūdzu, uzgaidiet