E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Pagarini vilciena brīvdienas līdz Alūksnei

Foto: L. Kļaviņa, Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartāls no tvaika lokomotīves loga

Ceļošana ar vilcienu var būt patiesi romantisks un aizraujošs ceļojuma veids, kā atklāt Latviju un piešķirt brīvdienām īstu piedzīvojuma sajūtu. Turklāt tas ir patiesi ērts ceļošanas veids, jo jums pašiem nav jāvada transports, bet varat nesteidzīgi baudīt daudzveidīgo ainavu aiz loga, kā arī ir vairāk vietas kājām un iespēja ņemt līdz velosipēdu. 

No 4. jūnija pieejama regulāra vilcienu satiksme uz Gulbeni. Vilciens no Rīgas uz Gulbeni visu vasaru kursēs piektdienu vakaros, sestdienu rītos un svētdien ap pusdienlaiku, savukārt no Gulbenes tas aties svētdienās no rīta un vakarā un svētdienas pēcpusdienā. Precīzus vilciena kursēšanas laikus no jebkuras pieturas šajā maršrutā var apskatīt vilciena kustību grafikā “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē vai mājaslapā. 

Foto: A. Biedriņš, Burgernīca "Tvaiks x Ogle" vēsturiskajā Alūksnes dzelzceļa stacijas ēkā.

Nokļūstot Gulbenē, vilciena brīvdienas iegūst īpašu noskaņu, jo esat sasnieguši Bānīša zemi, kuras centrālā ass ir Baltijā vienīgais regulāri kursējošais šaursliežu vilciens Gulbenes – Alūksnes Bānītis. Nesteidzīgais brauciens līdz Alūksnei ļaus izbaudīt ainavas, kurās Ziemeļvidzemes paugurus papildina 20. gadsimta sākuma dzelzceļa staciju ēkas. Ja ceļojat kopā ar velosipēdu, tad, izkāpjot Papardes vai Umernieka stacijā, pa velo maršrutu “Tour de LatEst” varat nokļūt līdz Alūksnei vai atgriezties Gulbenē. 

Bānīša vasaras kustību grafiks jums ļaus izbaudīt Alūksni vairākos variantos, vienlaikus saglabājot iespēju atgriezties Gulbenē ar vilcienu. Pirmos iespaidus par pilsētu varat gūt divu stundu vizītē, kuras laikā varat izbraukt pa pilsētu ar ekskursiju vilcieniņu “Severīns”, izbaudīt Alūksnes dzelzceļa stacijas kvartāla piedāvājumu ar multimediālās ekspozīcijas “Alūksnes Bānīša stacija” apmeklējumu un pamieloties burgernīcā “Tvaiks x Ogle” vai restorānā “Jolanta”. Ja pilsēta ir jūs savaldzinājusi, varat šeit uzkavēties līdz vakara vilcienam, bet, ja vēlaties izbaudīt arī naksnīgās Alūksnes šarmu, tad atgriezties Gulbenē varēsiet ar nākamās dienas vilcienu. 

Foto: A. Starks, Multimediālā ekspozīcija "Alūksnes Bānīša stacija" stacijas vēsturiskajā bagāžas šķūnī.

Informāciju sagatavoja:
Dace Bumbiere-Augule, Alūksnes TIC vadītājas vietniece
tic@aluksne.lv, +371 25669604

 

Lūdzu, uzgaidiet