E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Interaktīva pastaiga “Iedvesmojies Jelgavā!”

11.11.2021.

Viens no trim maršrutiem “Iedvesmojies Jelgavā!” ceļotājiem pieejams no 11. novembra. Maršruts paredzēts ģimenēm un individuālajiem tūristiem. Tas ir vieglas grūtības pakāpes, tomēr jāņem vērā, ka tūres distance ir gandrīz 2 reizes lielāka nekā iepriekšējos maršrutos un sastāda apmēram 11 kilometrus.

Maršruts ieturēts pilsētas robežās, šeit paredzēti posmi gan pa asfaltētu, gan pa grants ceļa segumu. Maršruts “Iedvesmojies Jelgavā!” iepazīstina ceļotājus ar slaveniem cilvēkiem, kuri dzimuši vai strādājuši Jelgavā, kā arī nozīmīgām pilsētas vietām. Dodoties pastaigā, ir iespēja apskatīt namu, kurā savus pēdējos dzīves gadus pavadījis teātra tēvs Ādolfs Alunāns, kā arī apmeklēt viņa atdusas vietu. Savukārt Vecpilsētas ielas kvartālā ikviens var aplūkot pilsētas daļu, kur saglabājušās senākās pilsētas koka ēkas. Netālu no Vecpilsētas ielas namiem atrodas tēlnieka Kārļa Īles veidots vides objekts “Laika rats 100”, kas atklāj vēsturiskus faktus par Latviju un Jelgavu, kā arī ļauj iemūžināt sevi “spoguļu” pašbildēs. Visos laikos cilvēkus ir vadījusi un iedvesmojusi mīlestības tēma, apmeklējot Mīlestības aleju, interesentiem ir iespēja uzzināt, kā radies šīs vietas nosaukums un ar kādu tradīciju šī vieta saistīta.

Kopumā interaktīvajā pastaigā “Iedvesmojies Jelgavā!” iekļautas 12 apskates vietas.

Ikviens, lejupielādējot mobilo lietotni Tours Across Baltics, var noklausīties audio stāstus un lasīt aprakstus par pilsētas tūrisma objektiem latviešu, angļu un krievu valodā. Jāatzīmē, ka interaktīvajās tūrēs iekļauti ne tikai aplikācijā atrodamie pilsētas objekti, bet arī citi, mazāk zināmi.

Interaktīvo maršrutu apraksti un kartes pieejamas tīmekļa vietnē www.visit.jelgava.lv

Vienotā lejupielādes saite aplikācijai Tours Across Baltics pieejama šeit

Informāciju sagatavoja
Jelgavas valstspilsētas pašvaldības iestāde
“Jelgavas reģionālais tūrisma centrs”

Lūdzu, uzgaidiet