E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Velopiedzīvojums EXIT RĪGA ripo – tavs šīsvasaras izaicinājums

03.06.2022.

Izbaudi Velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo” un apceļo Pierīgu ar vilcienu un velosipēdu!

Pierīgas tūrisma asociācija sadarbībā ar Pierīgas pašvaldībām un PostNos ir izplānojusi četrus velomaršrutus apkārt Rīgai – no Babītes līdz pat Carnikavai. Tie sākas un beidzas vilcienu pieturās un bez maksas ir pieejami PostNos aplikācijā ikvienam interesentam. Ļoti iespējams, ka šogad izstrādātie velomaršruti kļūs par pastāvīgu reģionālo Pierīgas velomaršrutu.

2022. gada siltajos mēnešos ceļo zaļi! Akcija norisinās no 1. jūnija līdz 2. oktobrim.

Vilciens un velosipēds ir aizraujoši, maciņam un dabai draudzīgi ceļošanas transportlīdzekļi, kas palīdzēs tev aizmirst raizes par degvielas cenām un par liekām kalorijām. Dalība velopiedzīvojumā ietaupīs laiku, meklējot vietas, kuras apskatīt, jo izsmeļoša informācija par tām tiks pasniegta kā uz šķīvīša.

Lai velobraucējus mudinātu doties ceļā un pasākumam piešķirtu azartisku noskaņu, Velopiedzīvojuma dalībniekiem pēc izlozes principa būs iespēja laimēt veikalu “Ceļotājs”, “Decathlon” un “Veloprof” sarūpētās balvas. 

Velopiedzīvojumā “EXIT RĪGA ripo” piedāvāsim četrus, aptuveni līdz 75 km garus maršrutus. Maršruti tiek plānoti pa mazāk zināmiem asfalta, grants celiņiem un takām. PostNos aplikācijā ir pieejams starts, maršruta līnija un dažādi uz kartes atzīmēti informatīvie punkti – apskates objekti, ēdināšana, naktsmītnes, citas noderīgas vietas. Kopumā maršruti nav plānoti kā tikai vienreizējs Velopiedzīvojuma notikums, bet gan kā potenciāls pastāvīgs “Rīgas velo-apvedceļš” jeb reģionālais Pierīgas velomaršruts. Veicot maršrutu, dalībnieki ir aicināti atbildēt uz jautājumiem, kas organizatoriem sniegs atgriezenisko saiti kvalitatīva reģionālā maršruta gala izveidei.

Velomaršrutus plānojuši septiņu Pierīgas novadu pašvaldību tūrisma speciālisti. Visi maršruti  ir līnijveida, tie sākas un beidzas dažādās Pierīgas vilciena pieturās:

  1. posms “Babīte – Olaine”
  2. posms “Jaunolaine – Ķegums”
  3. posms “Ķegums – Salaspils”
  4. posms “Salaspils – Carnikava”

Velobraucienu maršrutu posmus var veikt jebkurā secībā. Dalībnieks var veikt maršrutu vienas, divu vai vairāku dienu garumā akcijas norises laikā. Ilgākiem braucieniem dalībnieki aicināti izmantot naktsmītnes, kas piedāvātas aplikācijā, tās iepriekš rezervējot. 

Velobraukšana ir lielisks veids, kā iepazīt Pierīgas ainavas un apskates objektus. Ainavu daudzveidība maršrutos ir pārsteidzoša – jūra, ezeri, upes, muzeji, pronmenādes, parki un mežaparki, meži, lauki, pilsētas un daudz kas cits. Kopējais 280 kilometru maršruts Pierīgu savienos neierastos virzienos, parādot, kā Pierīgu iespējams apceļot ar vilcienu un velosipēdu!

Vairāk informācijas par Velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo” www.exitriga.lv

Velopiedzīvojumu “EXIT RĪGA ripo” informatīvi atbalsta AS “Pasažieru vilciens” un radio “STAR FM”, par balvām rūpējas veikali “Ceļotājs”, “Decathlon” un “Veloprofs.lv”. Vizuālā identitāte tapusi sadarbībā ar “Decathlon”. Paldies par iedrošinājumu Rīgas plānošanas reģionam!

Pierīgas tūrisma asociācija
info@exitriga.lv, t.26191044

Lūdzu, uzgaidiet