E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Sigulda aicina uz gardēžu festivālu “Ziemas garšu svinēšana”

23.01.2023.

Foto: tourism.sigulda.lv

Kas var būt labāks par garda ēdiena baudīšanu svaigā gaisā! It īpaši, ja maltīti uz dzīvās uguns gatavo labākie Rīgas–Gaujas reģiona šefpavāri. Skan vilinoši? Tad kāp vilcienā un šo sestdien,  28. janvārī, dodies uz Siguldu, kur Livonijas ordeņa Siguldas pils teritorijā no  plkst. 12.00 līdz 16.00 norisināsies gastronomijas festivāls “Ziemas garšu svinēšana”!

Festivālā, kas notiek jau piekto gadu, piedalīsies un ar ziemīgām garšām lutinās tādi atzīti restorāni kā “Entresol”, “Ferma”, “Pavāru māja Līgatnē”, “Kungu Rija”, “Mālpils muižas restorāns”, “Bīriņu Pils restorāns”, “Hotel “Sigulda” restorāns” un “Beef Room”. Savukārt gastrogrilbārs “Kokos” un tā šefpavārs Jānis Siliņš sadarbībā ar izcilo garšu meistaru Mārtiņu Sirmo pārsteigs festivāla apmeklētājus ar unikālu gatavošanas performanci “Dantes Uguns”.

Gardēžu baudījumam galdā tiks celti ēdieni, kuru gatavošanā tiks izmantotas vietējā reģiona sezonai raksturīgas sastāvdaļas. Īpašais produkts, ko šefpavāri iekļaus savās receptēs, šogad būs ķimene – par godu Siguldas novada vēsturiski unikālā produkta “Allažu ķimelis” 200. gadskārtai.

Foto: Siguldas novada pašvaldība

Par enerģijas pilnu atmosfēru pasākuma laikā rūpēsies muzikālās grupas, dīdžejs un ledus mākslinieki. 

  • No plkst. 12.00 līdz 14.00. uzstāsies bungu un dūdu mūzikas grupa “Auļi”, iepriecinot festivāla apmeklētājus ar jaunām dziesmām no nesen klajā laistā mūzikas albuma “Ķekatās”, kas veltīts latviešu maskošanās tradīcijām, sākot no Ziemas saulgriežiem un beidzot ar Meteņiem. “Auļu” vīru spēkam tiks pievienota arī Katrīnas Dimantas vitālā balss, aicinot festivāla apmeklētājus auļot ķekatās un laisties lustīgos dančos.
  • No plkst. 14.00 līdz 16.00 muzikālo stafeti pārņems apvienība “Katrīna Dimanta music”. Katrīna Dimanta uzstāsies kopā ar saviem domubiedriem, mūziķiem – Rolandu Zelču, Reini Briģi, Kristapu Strodu un Normanu Bārbalu. Programmā varēs dzirdēt Katrīnas Dimantas oriģinālmūziku un sirsnīgas tautas mūzikas apdares - gan latviešu, gan arī pasaules post-folka dziesmas.

Galvenā dienas gardēža un stāstnieka lomā iejutīsies TV un radio ētera personība Valters Krauze. Pie festivāla ritmu pults būs dīdžejs Edgars Bercis.

Savukārt teritorijā pieejamās amatnieku darbnīcās piedāvājumā būs dažādu prasmju apguve un iepazīšanās ar produktiem, kas radīti tepat, Siguldas pils kvartālā.

Ja pēc sātīgas un garšīgas mielošanās jutīsi sparu ļauties tālākai atpūtai, tad var turpināt ekskursiju pa pilsētas centru. Dodies līdz Siguldas Evaņģēliski luteriskai baznīcai. Izmanto iespēju uzkāpt baznīcas tornī un aplūkot pilsētvidi no augšas. Izstaigā arī Spieķu parku un uzņem bildes pie joprojām atpazīstamākā Siguldas simbola. Iemūžināt skaistus mirkļus varēsi arī siguldiešu un pilsētas viesu iecīnītajā pastaigu vietā – Svētku laukumā. Te atrodas nu jau tradicionālais S! simbols un skatu punkts, no kura paveras burvīgs skats uz Gaujas senleju. 

Foto: tourism.sigulda.lv

Lai skaistas un pozitīvām emocijām bagātas brīvdienas!

Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.
 

Lūdzu, uzgaidiet