E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ar vilcienu uz Ziemassvētku ieskandināšanas svētkiem

24.11.2022.

Ašiem soļiem ir pietuvojies brīnumainais Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Līdz ar Pirmo adventi daudzos Latvijas novados sāks iemirdzēties krāšņas svētku eglītes un pilsētas būs grezni saposušās par godu ziemas saulgriežiem.

Dodies ar vilcienu uz kādu no Latvijas pilsētām un notver svētku sajūtu, pastaigājoties pa skaisti izpušķotajām ielām un tirdziņiem, kuros varēsi sarūpēt sirsnīgas dāvanas saviem mīļajiem un izvēlēties savu īpašo Adventes vainagu vai citus rotājumus, kas ietērps svētku noskaņās arī tavu mājokli. 

Pirmajā adventē, 27. novembrī, vari doties uz Jelgavu, kur plkst. 17.00 tiks iedegta 18 metrus augstā pilsētas lielā egle Hercoga Jēkaba laukumā. Laukumā skanēs tradicionālās Ziemassvētku melodijas, kuras spēlēs pūtēju kvartets Viļņa Dumpja vadībā. Līdz ar tumsas iestāšanos koku vainagos iemirdzēsies LED gaismiņu aizkari. Jaunums būs trīs arkas ar krītošas zvaigznes motīvu - tās veidos gaismas aleju ar skatu uz egli un būs jauka vieta fotogrāfiju uzņemšanai.

Foto: jelgava.lv

Svētku gaidīšanas noskaņu palīdzēs radīt arī tirdziņš, kas darbosies no pulksten 14.00 līdz 19.00. Tajā varēsi iegādāties mājražotāju un amatnieku rokdarbus, kā arī nobaudīt gardus našķus un sasildīties ar karstiem dzērieniem.

Arī Valmiera 27. novembrī svinēs Ziemassvētku egles iedegšanas svētkus. Pirms egles iedegšanas, plkst. 17.00, Valmieras Kultūras centrā varēs noklausīties ziemas noskaņu koncertu, kurā Siguldas jauniešu pūtēju orķestris “Sudrabskaņa” un Siguldas mākslas skolas “Baltais flīģelis” jauniešu koris savus klausītājus priecēs ar īpašu Ziemassvētku programmu, kurā būs ietverta gan mūsdienīga mūzika, gan arī pazīstami latviešu un ārzemju populārās mūzikas skaņdarbi. 

Saņemot pozitīvu emociju lādiņu, pēc koncerta dodies uz laukumu pie Valmieras Kultūras centra, kur notiks Ziemassvētku egles iedegšana. 

Egles iedegšanas svētku laikā no plkst.16.00 līdz plkst. 20.00 būs iespējams iegādāties arī dažādas svētku garšas – uzkodas, kārumus, piparkūkas un siltos dzērienus.

Cēsis būs labs galamērķis, ja Pirmajā adventē vēlies izmēģināt ko jaunu. 27. novembrī plkst. 13.00, “Jauniešu mājā”, Rīgas ielā 23, norisināsies radošā darbnīca, kurā kopā ar Kosmosa izziņas centra speciālistiem ikvienam būs iespēja iemēģināt roku eglīšu lampiņu programmēšanā, kuras iemirdzēsies pilsētas svētku eglē. Pēc radošas nodarbes dodies uz Ziemassvētku tirdziņu, kur varēs iegādāties dažādus gardumus un dāvanas svētkiem.

Plkst. 17.00 notiks pilsētas egles atklāšana, kā arī varēsi baudīt muzikālus priekšnesumus un satikt īstu Ziemassvētku vecīti.

Šajā pirmssvētku laikā arī Ogre jau tradicionāli priecēs ogrēniešus un pilsētas viesus ar skaistiem Ziemassvētku rotājumiem.

Jau 26. novembrī, Ogres novada uzņēmēju dienā, tiks iedegti svētku rotājumi. Pilsētas centra skvērā un Brīvības ielas gājēju posmā no plkst. 16.00 līdz 20.00 šajā dienā norisināsies arī dažādas aktivitātes: 

  • Varēs iepazīties ar uzņēmēju, mājražotāju un amatnieku produkciju prezentācijās, degustācijās, kā arī būs iespēja iegādāties sev tīkamas un noderīgas lietas.
  • Pilsētas centra skvērā uz brīvdabas skatuves norisināsies sarunas par uzņēmējdarbības iespējām Ogres novadā, uzņēmēji dalīsies pieredzē un ar saviem veiksmes stāstiem arī citus iedrošinās sākt kaut ko jaunu.
  • Svētkus kuplinās arī muzikālā programma.

Savukārt 27. novembrī plkst. 16.30 Pilsētas skvērā norisināsies Ziemassvētku eglītes iedegšanas pasākums, kurā paši mazākie apmeklētāji varēs ļauties rotaļām ar Čučumuižas rūķiem un Ziemassvētku vecīti.

Arī pārējās Ogres novada pilsētas būs saposušās svētkiem, tajās būs skatāmi jauni gaismas objekti - “Saule” Ķegumā, “Gaismas grāmata” Ikšķilē un “Lielvārdes josta un egle” Lielvārdē.

Lielvārdē atradīsi arī Rūķu pastu, kas 27. novembrī darbosies Rembates parkā uz Spīdalas saliņas, kur no plkst. 16.00 līdz 18.00 būs iespējams atstāt Ziemassvētku vecītim savu veidoto apsveikumu. Turpat plkst. 17.00 kopā ar grupu "Eridan" tiks iedegta arī pilsētas egle.

Ja dienu pirms Pirmās adventes, 26.novembrī, būsi Tukumā, tad vari sarūpēt gan dāvanas, gan dažādus gardumus svētku galdam no “Svētku garšu tirdziņa", kas norisināsies Tukuma ledus hallē no plkst. 11.00 līdz 14.00. Te varēsi iegādāties vietējo ražotāju garšvielas, sierus, piparkūkas, Mārupes mārrutkus, ziepes, groziņus, pašu gatavotu halvu un arī dažādu citu produkciju, kas noteikti iepriecinās.

Un nesteidz braukt prom, jo 27. novembrī, Pirmajā adventē,  plkst. 16.30 svinīgi tiks iedegta arī pilsētas galvenā svētku egle.

Apskates vērta šajā laikā, protams, būs arī Rīga, kur 27. novembrī plkst. 17.00 Doma laukumā iedegs Rīgas galveno Ziemassvētku egli un pēc divu gadu pārtraukuma atklās Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņu, kas šogad svin savu 20. dzimšanas dienu!

Tirdziņā varēs iegādāties dažādu amatnieku, mājražotāju un rokdarbnieku sarūpēto produkciju - rotas, rotaļlietas, aitādas izstrādājumus, adījumus, stikla izstrādājumus, sveces, produkciju no bišu vaska, ēdamas un dzeramas dāvanas un suvenīrus.
Vairākās vietās galvaspilsētā izskanēs arī svētku koncerti:

  • Svētdien plkst.14.00 un 16.00 adventes ieskaņas koncertā no Rātsnama balkona pasaulē atzītu komponistu skaņdarbus izpildīs muzikālā apvienība "TrombonsLV".
  • Plkst.15.00 un 16.00 ar muzikālu performanci Vērmanes dārzā klausītājus iepriecinās diksilenda grupa "Sunny Groove Dixie" un soliste Marta Monta Zūdiņa.
  • Plkst.17.00 koncertzālē "Ave Sol" uzstāsies Rīgas vokālā džeza grupa "Assambly singers" un Latvijas Mākslas akadēmijas jauktais koris "Senais kalns", bet plkst.19.00 Pirmās adventes koncerts ar orķestra "Rīga" un solistes Marlēnas Keinas uzstāšanos izskanēs Rīgas Domā. 
  • Plkst.19.00 svētku koncertā Kultūras centrā "Mazā ģilde" muzicēs ģitāristi Gints Smukais un Rihards Lībietis.

Lai arī kurp tu izlem doties, lai ir skaists, jauniem iespaidiem bagāts un sirsnīgs šis svētku gaidīšanas laiks!

Apskatīt vilciena kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.
 

Lūdzu, uzgaidiet