E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Uz Lāčplēša dienai un Latvijas 105. gadadienai veltītiem pasākumiem ar vilcienu

09.11.2023.

Ik gadu novembrī iededzam svecītes, pieminot brīvības cīnītājus, un priecājamies par katru novadu, kas, gatavojoties Latvijas dzimšanas dienai, ir ietērpies sarkanbaltsarkanā svētku rotā.

Esam apkopojuši dažus galamērķus, kurp doties ar vilcienu, lai atzīmētu Patriotu mēnesi svinīgos pasākumos.

Lāpu gājieni, gaismas projekcijas un ugunskura stāsti Lāčplēša dienā – 11. novembrī

Ar vilcienu būs ērti sasniedzamas daudzas Latvijas pilsētas, kurās 11. novembrī notiks ne vien tradicionālie lāpu gājieni, bet arī dažādas citas svētku aktivitātes:

  • Salaspilī pulcēšanās lāpu gājienam notiks plkst.17.30 pie Salaspils sporta nama Smilšu ielā 1. Pēcāk no iedegtajām lāpām būs iespēja veidot latviešu spēka zīmes un baudīt muzikālu priekšnesumu. Plašāk šeit.
  • Carnikavā pirms lāpu gājiena varēs piedalīties radošā darbnīcā Carnikavas Novadpētniecības centrā un izveidot savu skaistāko svētku piespraudīti. Lāpu gājiens notiks plkst.17.00 no Tautas nama "Ozolaine" līdz Svētku laukumam. Plašāk šeit.
  • Cēsīs pulcēšanās uz svinīgo brīdi un lāpu gājienu notiks plkst.17.00 Vienības laukumā. Gājiena laikā par muzikālo pavadījumu gādās pūtēju orķestris “Cēsis”. Plkst.18.00 Cēsu Pils parkā notiks pasākums “Latvija esam mēs paši”, kurā uz estrādes kāpnēm no svecītēm tiks veidota mirdzoša Latvijas kontūra. Apmeklētājus priecēs arī mākslinieka Māra Kalves radīts multimediāls priekšnesums  – gaismas projekcijas uz Viduslaiku pils mūriem, kas šogad veltīts latviešu valodai. Plašāk šeit.
  • Siguldā no plkst.18.00 līdz 21.00 Siguldas pils kvartālu ieskaus īpaša noskaņa un ugunskuru stāsti. Ikviens ir aicināts individuāli nolikt piemiņas svecītes. Siguldas Jaunās pils tumšie mūri atdzīvosies sajūtu rakstu šautrās un cilvēku aizdegtajās digitālajās svecēs, simboliski piepildot ar gaismu Latvijas kontūru. Plašāk šeit.

Attēls: tourism.sigulda.lv

  • Ar plašu pasākumu programmu Lāčplēša dienu atzīmēs Daugavpils. No plkst.16.00 līdz plkst.19.30 Vienības ielā (posmā no Saules ielas līdz Imantas ielai) būs aplūkojama militārās tehnikas izstāde. Plkst.17.00 notiks lāpu gājiens. Plkst.17.45 Vienības laukumā apmeklētāji varēs baudīt Lāčplēša dienas svinīgo pasākumu un koncertu, kurā muzikālo sveicienu ir sagatavojuši Rūta Dūduma–Ķirse un Laura Amantova džeza kvartets. Plašāk šeit.

Attēls: visitdaugavpils.lv

Ar visiem plānotajiem pasākumiem Lāčplēša dienā arī citās Latvijas pilsētās var iepazīties šeit.

Koncerti, lāzeršovs, militārā parāde un svētku uguņošana Latvijas Republikas proklamēšanas 105. gadadienā – 18. novembrī

Arī Latvijas dzimšanas dienā, 18. novembrī, ar vilcienu var doties gan uz koncertiem, gan vērot interesantus uzvedumus.

  • Rīgā, 11. novembra krastmalā pa dienu būs skatāma militārā parāde. Savukārt vakarā Brīvības laukumā notiks svētku koncerts un multimediāls lāzeru uzvedums virs Brīvības pieminekļa, bet gar Pilsētas kanālu posmā no Latvijas Nacionālās operas līdz Brīvības laukumam un pie Bastejkalna būs apskatāmi dzīvās uguns objekti "Gaismas upe". Plašāk šeit.
  • Jūrmalā no Lielupes tilta līdz Ķemeriem un Jomas ielā ikviens ir aicināts no plkst.15.30 iedegt savu sveci, izveidojot Gaismas ceļu. Plkst.17.30 Majoros pie viesnīcas “Hotel Jūrmala Spa” varēs baudīt muzikālo programmu “Gaismas ceļā”. Savukārt Raiņa ielā pie Kauguru Kultūras nama plkst.20.00 notiks svētku koncerts, kurā uzstāsies Jūrmalas apvienotais koris, Ieva Kerēvica, Alise Kante, Jānis Stībelis, Ivo Grīsniņš-Grīslis un grupa “Credo”. Plašāk šeit.
  • Valmierā plkst.18.00 laukumā pie Valmieras Kultūras centra ikviens ir aicināts uz svētku koncertu. Latvijas dzimšanas dienā te uzstāsies grupa “Pērkons” un Atis Ieviņš & "The Rock Brothers". Plašāk šeit.
  • Madonā plkst.16.00 Madonas pilsētas kultūras namā notiks koncerts, kurā visiem tuvas un labi zināmas latviešu komponistu dziesmas un tautas dziesmas izdziedās dziedātāja Aleksandra Spicberga. Kopā ar Aleksandru muzicēs Latvijas džeza mūzikas grandi – taustiņinstrumentālists Atis Andersons, sitaminstrumentālists Kaspars Kurdeko un saksofonists Roberts Martini. Plašāk šeit.


Attēls: Madonas kultūras nams

  • Ogrē ir izveidota karte ar pastaigu maršrutiem patriotiskās noskaņās. Interesenti var izstaigāt lielo loku, kas ir 7,5 kilometrus garš, vai arī doties mazākā pastaigā 1,8 kilometru garumā pa “Ogres mazo loku”. Latvijas dzimšanās dienā plkst.16.00 Valsts ģimnāzijā (Gunāra Astras ielā 1) notiks svinīgais svētku pasākums un svētku koncerts. Plkst.19.00 būs vērojama svētku uguņošana Daugavas krastā pie vides dizaina objekta "Ogres bāka". Plašāk šeit. 


Attēls: Visit Ogre

  • Valsts svētku priekšvakarā, 17.novembrī, var doties uz Tukumu. Tur plkst.20.00 Brīvības laukumā aktieru ansambļa "ILGA" un dziedošās aktrises Ērikas Eglijas izpildījumā varēs dzirdēt latviešu komponistu un dzejnieku atzīšanos mīlestībā savai zemei. Svētku koncertā iekļauti populāri un līdzi dziedami skaņdarbi no rokmūzikas repertuāra līdz teātra izrādēm un filmām, kas cauri laikiem latviešiem bijuši nozīmīgi. Savukārt 18. novembrī varēs baudīt koncertuzvedumu “Tauta mana zeme” Tukuma pilsētas Kultūras namā. Plašāk šeit.


Attēls: visittukums.lv


Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet