E-biļešu pārdošana šeit ir pārtraukta. Nopirktās izmanto! Jaunas pērc lietotnē Vivi Latvija vai www.vivi.lv

Jūs atrodaties šeit:

Ar vilcienu uz Pirmās adventes pasākumiem

28.11.2023.

Pavisam drīz mājās smaržos pēc piparkūkām, tikko mizotiem mandarīniem un eglīšu skujām. Līdz ar Pirmo adventi, kas šogad sagaidāma 3. decembrī, arī pilsētās un ciematos sāks virmot svētku sajūta - daudzviet iemirdzēsies Ziemassvētku eglīte, darbosies īpašie tirdziņi un norisināsies visdažādākās radošās darbnīcas un meistarklases.

Apkopojām galamērķus, kur jau šajā nedēļas nogalē var doties ar vilcienu, lai izbaudītu skaisto Ziemassvētku gaidīšanas laiku.

  • Viena no pirmajām Ziemassvētku eglītēm, kas skaisti sapucēta priecēs acis, būs apskatāma Olainē. Vērot tās iedegšanu kopā ar Ziemassvētku vecīti un pasaku tēliem varēs jau šo piektdien, 1. decembrī, plkst. 18.00 laukumā pie ūdenstorņa Zemgales ielā 36. Tepat no plkst. 16.00 līdz 20. 00 darbosies tirdziņš, kurā būs iespējams iegādāties vietējo amatnieku un mājražotāju labumus.
  • Sestdien, 2. decembrī, plkst. 16.30 Vienības laukumā Daugavpilī gan lieli, gan mazi varēs izdzīvot pasaku "Pūķīte un eglīte". Ar dziesmām, dejām un līdzi jušanu būs jāpalīdz Pūķītei un viņas draugiem sikspārņiem nosargāt svētkus, ko centīsies izjaukt nejaukais Vilks Vilmārs. Bet plkst. 17.00 tiks iedegta galvenā svētku egle.

    Svētdien, 3. decembrī, Tehnikas un industriālā dizaina centra "Inženieru arsenāls" pagalmā notiks Ziemassvētku vecīša rezidences atklāšanas pasākums, kurā paredzētas meistarklases bērniem, koncerts ar pašmāju kolektīvu uzstāšanos, pasaku lasījumi kopā ar rūķi un rotaļas. Te varēs arī iečukstēt Salatētim ausī savas kvēlākās vēlēšanās un atstāt vēstuli  Ziemassvētku vecīša pastā. 


    Attēls: Daugavpils.Travel
  • 2. decembrī plkst. 17.00 Siguldā, Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā kopā ar Čučumuižas rūķiem tiks iedegta pilsētas centrālā egle.


    Attēls: Sigulda Aizrauj

    No 3. līdz 23. decembrim Siguldas Pils kvartālā darbosies "Radīts S!guldā" tirdziņš. 3. un 17. decembrī te ciemosies Jauno Jātnieku skola no Inčukalna, kas līdzi atvedīs ponijus, nodrošinot izjādes bērniem. 3., 9., 10., 16. un 17. decembrī Siguldas Jaunajā pilī plkst. 16.00 notiks Pasaku pils pēcpusdienas, ļaujot iegrimt pasaku valstībā un izbaudīt grāmatu priekšā lasīšanas burvību. 
  • Ko īpaši skaistu un noderīgu sev vai mīļajiem svētkos varēs iegādāties 3. decembrī Rožu laukumā Cēsīs. No plkst.13.00 līdz 18.00 te norisināsies Ziemassvētku tirdziņš. Plkst.16.00 notiks tradicionālā Ziemassvētku egles iedegšana. Savukārt plkst. 17.15 varēs vērot Cēsu Svētā Jāņa baznīcas izgaismošanas performanci. Pasākuma laikā darbosies arī Ziemassvētku pasts un Ziemassvētku rotājumu darbnīcas.
  • Nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim varēs 3. decembrī arī Jēkabpilī. Vecpilsētas laukumā plkst. 16.00 te notiks Ziemassvētku eglītes atklāšanas pasākums.
  • Katru Adventes svētdienu, 3., 10., 17. decembrī, Tukuma Pilsētas parkā būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti no plkst. 17.00 līdz 19.00. 24. decembrī savas velmes Ziemassvētku vecītim varēs izteikt no plkst. 11.00 līdz 13.00.


    Attēls: Tukuma pilsētas Kultūras nams
  • Pirmajā adventē, 3. decembrī, iemirdzēsies arī Ogre. Pilsētas skvērā no plkst.14.00 līdz 19.00 tiks atvērts Ziemassvētku ieskaņas tirdziņš. Plkst. 16.00 varēs noklausīties Ogres novada Kultūras centra bērnu vokālās studijas Svilpastes koncertu. Plkst. 16.30 paredzēta Ziemassvētku egles iedegšana, un rotaļprogramma Rūķu ciems Ziemassvētku gaidās kopā ar radošo apvienību "Pasaku nams".


    Attēls: Visit Ogre
  • Adventes un Ziemassvētku ieskaņas tirdziņš 3. decembrī no plkst. 14.00 līdz 19.00 darbosies arī Hercoga Jēkaba laukumā Jelgavā. Plkst. 17.30 tiks iedegta pilsētas lielā egle un varēs noskatīties teātra uzvedumu "Dziesmota ekspedīcija pretī Ziemassvētkiem".
  • Eglīte jaunās un krāšņās rotās priecēs 3. decembrī arī Ķegumā, Saulkrastos, Valmierā, Rīgā un citās Latvijas pilsētās.

Apskatīt vilcienu kustības grafiku un iegādāties e-biļeti iespējams šeit vai “Pasažieru vilciena” mobilajā lietotnē.

Lūdzu, uzgaidiet